Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2018 14:27
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Chlapec z legendárního memu se znovu zapsal do historie. Podílel se na konstrukci rakety Falcon Heavy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Po léta byl terčem vtípků na internetu, teď se ale ukázalo, že není jen chlapcem z memu.

I když se třeba neřadíte zrovna mezi milovníky internetových memů, jeden určitě znáte. Je na něm čtveřice obrýlených chlapců ve svetrech a v naší kotlině se šířil nejčastěji s popiskem: „brutální pařba na fakultě aplikovaných věd“.

Příběh legendárního memu má ale pokračování, a to díky odhalení magazínu Gazeta. Jeden ze čtveřice mladých mužů (ten bez brýlí) se totiž podílel na události, k níž se tento týden upíraly oči celého světa

Chlapec z legendárního memu se znovu zapsal do historie. Podílel se na konstrukci rakety Falcon Heavy
Zdroj: imgflip.com/memegenerator

Server Gazeta.pl mladíka identifikoval jako Tomasze Czajku. Ten dříve pracoval pro společnost Google a studoval ve Varšavě  a ve Spojených státech. Momentálně žije v Kalifornii a pracuje pro společnost SpaceX. A právě díky tomu se podílel jako inženýr letového softwaru na vývoji rakety Falcon Heavy. Ta předevčírem vynesla do vesmíru automobil Tesla a stala se nejsilnější raketou, která se kdy podívala do vesmíru. 

Mem z roku 1997 se tak protkal s přítomností, a i když Tomasz Czajka přispěl k významnému pokroku v raketovém inženýrství, největší věhlas si zřejmě dokonce života ponese z jedné staré fotografie. 

Domů
Sdílet
Diskuse