Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2018 18:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Občas je třeba se zastavit a přemýšlet. Ilustrace od japonského umělce poukazují na to, že život je komplikovanější, než by se mohlo zdát

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložit Uložené

Život není jednoduchý, ale v komplikacích je jeho krása.

Pokud se spisovatel či umělec rozhodne zůstat v anonymitě a nikdy veřejně nepředstaví svou skutečnou identitu, většinou to znamená zvýšený zájem o jeho tvorbu. Není to pravidlem, ale tajemný japonský ilustrátor Avogado6 zvládl svou identitu ukrýt tak precizně, že mu to za poslední roky přispělo k již více než 650 tisíci sledovatelů na Twitteru, a toto číslo neustále stoupá. O samotném ilustrátorovi sice bližší detaily neznáme, ovšem při pohledu na jeho výtvory musí být každému jasné, že jde o člověka, který si uvědomuje, jaký dokáže být život krásný i zničující.

Často se dostáváme do situací, kdy nám už dochází dech a potřebovali bychom vyměnit pomyslné baterky, jenže kdyby byly naše tělo a mysl tak jednoduše sestrojené, zřejmě bychom ani nedokázali podobné ilustrace vytvářet. U každé z nich by ses měl alespoň na pár vteřin přistavit a popřemýšlet nad tím, jaký hlubší smysl do ní Avogado6 zakomponoval, což z nich dělá unikátní výtvory.

Domů
Sdílet
Diskuse