Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2018 15:59
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Na Nuselském mostě vznikne nejvyšší lezecká stěna v Praze

SPORT
Uložit Uložené

Na pilíři známého mostu budete pravděpodobně brzy vídat lezce.

Nechvalně proslulý Nuselský most čeká po několikaleté rekonstrukci za téměř 300 milionů korun další přeměna. Tentokrát poskytne své mohutné pilíře horolezcům, horolezkyním i horolezčatům – vznikne na nich nejvyšší lezecká stěna v Praze

Na Nuselském mostě vznikne nejvyšší lezecká stěna v Praze
Zdroj: Wikimedia Commons/ che

Lezecká stěna bude vysoká přibližně třicet metrů a lezci ji naleznou na čtyřicetimetrovém pilíři mostu tyčícího se z parku Folimanka. Bude dostupná všem zájemcům zdarma. Lezecké zázemí pak bude s největší pravděpodobností umístěno do nedaleké sportovní haly.

Lezecké úchyty nebudou přitom nainstalovány přímo na pilířovou konstrukci, ale na speciální členité konstrukci, do které se pilíř „zabalí“. Někteří odborníci se totiž bojí, že by lezci mohli nově zrekonstruovaný most velmi rychle opět poškodit.

„Už je hotový projekt, do konce roku by mohla konstrukce na místě vzniknout. Vybudovat ji potrvá tak dva měsíce,“ říká autor nápadu i projektu Ondřej Boháč. Odhadovaná cena lezecké stěny zatím nebyla vyčíslena.

Domů
Sdílet
Diskuse