Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2018 11:26
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Milion prodaných kusů za pouhý týden! Český fenomén Kingdom Come: Deliverance slaví senzační úspěch

TECH
Uložit Uložené

Nová hra od českých tvůrců Kingdom Come: Deliverance pokořila významný milník. Během týdne se prodalo milion kusů a tržby tak dle odhadů už přesáhly miliardu korun.

Tým pražských vývojářů z Warhorse Studios má důvod k velkým oslavám. Nejenže se jejich nejnovější hry Kingdom Come: Deliverance prodalo už milion kopií, ale podařilo se to za pozoruhodně krátkou dobu – pouhý jeden týden. Pro server Lupa to ve středu večer potvrdil výkonný ředitel studia Martin Frývaldský s tím, že se jedná o součet všech platforem a kanálů, na nichž hra vyšla.

„Jsme skutečně hodně spokojení,“ říká Frývaldský a dodává, že senzační čísla pochopitelně potěšila i akcionáře. S překonáním pomyslné mety přitom v týmu podle jeho slov počítali, nikoliv však za tak krátkou dobu. „Na milion jsme rozhodně pomýšleli. To číslo nás pozitivně překvapuje, ale není to něco, o čem bychom si mysleli, že toho nemůžeme dosáhnout,“ podotýká.

Podle současných odhadů tak tržby studia již přesáhly miliardu korun, přesné číslo však není známo. V průměru se hra prodává za 60 dolarů, na některých trzích ovšem stojí méně a nižší částku zaplatili také podporovatelé crowdfundingové kampaně na Kickstarteru. Dá se ale předpokládat, že vývoj hry se už podařilo zaplatit, na tvorbu totiž řádově padlo několik stovek milionů korun.

Prodeje se ještě mohou v budoucnu o něco navýšit, záleží nicméně na tom, jak se autorům podaří přinášet opravné patche, dodatečný stažitelný obsah nebo další různé bonusy a vylepšení. „Na začátku je silná špička a pak je takový ocásek a je práce s tím ten ocásek udržet pokud možno co nejdéle,“ vysvětluje Frývaldský.

Kingdom Come: Deliverance se tak zařazuje po bok několika dalších českých her, které v minulosti milionovou hranici rovněž překonaly, jmenovitě například Space Engineers, Arma, Euro Truck Simulator nebo Mafia (za kterou stejně jako v případě Kingdom Come stojí designér Daniel Vávra). Naši recenzi na hru si můžete přečíst na tomto odkazu a pokud máte zájem o koupi, učinit tak můžete například v obchodě Ciernydrak.

Domů
Sdílet
Diskuse