Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2018 18:24
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Smažte si Facebook! Spoluzakladatel WhatsAppu po bezpečnostním skandálu doporučuje lidem, ať se účtu na sociální síti nadobro vzdají

TECH WHATSAPP
Uložit Uložené

Největší sociální síť se zmítá v nečekaném víru problémů.

Aplikaci WhatsApp používají každý den miliony lidí po celém světě. WhatsApp založil v roce 2009 Brian Acton společně s kamarádem Janem Koumou a po pěti letech tvrdé práce prodali své pomyslné technologické dítě Facebooku.

Brian vlastnil v době prodeje společnosti přibližně 20procentní podíl. Díky kupní sumě 19 miliard dolarů vydělal slušnou částku, kterou postupem let zvelebil až na částku přesahující 6,5 miliardy. I nadále se věnuje technologiím a v roce 2018 již stihl založit novou organizaci s názvem Signal Foundation.


Mark Zuckerberg se postaral o to, aby se Brian mohl stát miliardářem. Přesto ho spoluzakladatel nejpopulárnější chatovací aplikace neváhal zkritizovat. Celý svět momentálně hovoří o obrovském skandálu poté, co britská firma Cambridge Analytica zneužila soukromé informace o více než 50 milionech lidí, a Brian Acton do debaty přispěl také.

Doporučeno
Facebook má celosvětový výpadek Facebook má celosvětový výpadek 14. dubna 2019 13:41

Přidal se k tisícům uživatelů, kteří ve svých odkazech využili hashtag #DeleteFacebook a přidal k němu jen pár slov o tom, že konečně nastal ten čas. Facebook čelí problémům za to, že nechal firmu Cambridge Analytica zneužít citlivá data a následně je využít při amerických volbách a ovlivňování různých politiků. Není jasné, kolik lidí už výzvu na smazání účtu poslechlo. Pokud si budeš chtít užít léto bez této sociální sítě, pak musíš postupovat rychle, protože kompletní smazání účtu trvá 90 dní.


Domů
Sdílet
Diskuse