Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2018 11:31
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Alpina postaví 21 unikátních sedmiček. Každá bude mít 608 koní, ani jednu však u nás nekoupíte

TECH
Uložit Uložené

Do detailů vyšperkované BMW řady 7.

Dvorní úpravce bavoráků se ve smyslu tradic vždy po představení nového modelu z Mnichova pustí do vývoje své odvozené verze. Momentálně tak pilně pracuje například na nové X4, jejíž zakamuflované exempláře začínají řádit na cestách. Alpina však zatím upozorňuje na jiný počin. Tím je vyšperkovaná řada 7 ve velmi unikátní a jen několikakusové edici s názvem Alpina B7 Exclusive Edition.

Série čítající pouhých 21 kusů se odlišuje exkluzivnějším ztvárněním exteriéru i interiéru. Vnějšek bude možné zabalit do jednoho ze tří jedinečných laků (Individual Frozen Black, Individual Frozen Grey a Black Sapphire Metallic), každý z nich však vznikne pouze v 7 kusech. Jejich společným znakem jsou černé detaily (maska, výplně nárazníků, 20" mnohopaprskové disky či boční lišty) a samozřejmě tradiční přední splitter či zadní difuzor s novými koncovkami výfuků.

Alpina postaví 21 unikátních sedmiček. Každá bude mít 608 koní, ani jednu však u nás nekoupíte
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

V interiéru dominuje velmi jemná kůže Lavalina, která je následně kombinovaná s leštěným kovem a klavírním lakem. Takto nakonfigurovaný vnitřek v jiné sedmičce nenajdete. Navíc je okořeněn o další detailní prvky z dílny Alpina – jiná prošívání, loga a plakety firmy z Buchloe či digitální budíky se zcela novou grafikou a charakteristickým modrým podsvícením.

O pohon se stará dvakrát přeplňovaný osmiválec s novými písty, sáním, chlazením a značkovým výfukovým systémem. 4,4litrová V8 tedy ve finále nabízí 447 kW / 608 koní a točivý moment 800 N.m. O přenos síly na všechna čtyři kola se stará osmistupňová automatická převodovka od ZF. Díky tomu dokáže tato B7 akcelerovat na stovku za 3,7 sekundy a atakovat maximálku 330 km/h. Bohužel, do Evropy se Exclusive Edition nedostane, ba co víc, v tomto případě má jít o velmi úzkou spolupráci zastoupení BMW v Kanadě a Alpiny, takže všech 21 kusů je primárně určených pouze pro kanadský trh. Uvidíme, co ukáže čas, a tedy zda obdobné kreace neuvidíme později i u nás, i když na starém kontinentu to s velkoobjemovými motory momentálně nevypadá příliš růžově.

Domů
Sdílet
Diskuse