Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2018 21:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Francouzi budou ve finále bojovat o titul mistrů světa! Po parádním semifinále postupují přes Belgičany

SPORT
Uložit Uložené

Semifinále mistrovství světa přineslo výborný fotbal.

Semifinále mistrovství světa přineslo fotbalovým fanouškům parádní představení. Proti sobě se postavili finalisté z minulého evropského šampionátu a stále silnější Belgičané, takže všichni očekávali atraktivní a útočný fotbal. Mužstva začala opatrně, ale netrvalo dlouho a hra se hned přelévala ze strany na stranu.

Francouzi i Belgičané měli několik výborných šancí, Eden Hazard párkrát způsobil francouzské obraně vrásky na čele a na opačné straně operoval rychlý Mbappe, který překypoval aktivitou. Zásah týmu ze země galského kohouta nakonec přišel v úvodu druhého poločasu po rohovém kopu. Po dobře kopnutém rohu se prosadil barcelonský obránce Samuel Umtiti a Francouzi měli už jen jediný úkol – ubránit výsledek a slavit postup do finále mistrovství světa.

Francouzi budou ve finále bojovat o titul mistrů světa! Po parádním semifinále postupují přes Belgičany
Zdroj: TASR/AP

Brankář Lloris musel vícekrát vytáhnout excelentní zákrok, přičemž se nenudil ani Courtois, protože Belgičané si začali v posledních 30 minutách zápasu budovat intenzivní tlak. Francouzi stahovali na vlastní polovinu i útočníka, a tak se Giroud objevoval v obranných zákrocích. Bránění mu možná šlo i lépe než útočení, protože v několika dobrých šancích selhal.

Tlak se v poslední čtvrthodině stupňoval a Francouzi vycházeli z velmi dobře zabezpečené obrany. Na vlastní polovině bránili a vyčkávali na belgickou chybu, kterou by mohli z rychlého protiútoku potrestat. Skóre se do konce zápasu už neměnilo, a tak Francouzi oslavují postup do finále.

Domů
Sdílet
Diskuse