Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2018 12:34
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Chief Keefův hologram vyráží na světové turné

HUDBA
Uložit Uložené

Na pódiu pravděpodobně ožijí legendy jako Tupac, Biggie Smalls nebo Eazy-E.

Kromě toho, že už 23. srpna vystoupí na Hip Hop Kempu, se Chief Keef v nadcházejícím období přičiní o další významný milník ve světové hudbě, kterým je kompletní tour odehrané výhradně za pomoci hologramu. Už v poslední srpnový den se v londýnském Hammersmith Apollo uskuteční první koncert z této inovativní šňůry, která nese název Chief Keef and the Icons of American Music, a později v tomto roce se vrátí zpět do rodného Chicaga. Tour bude pokračovat v New Yorku, New Orleans a Las Vegas.

Na tomto projektu spolupracuje Chief Keef se společností Hologram USA, která má s hologramem různého formátu více než bohaté zkušenosti, a jak již název celé koncertní šňůry napovídá, nepůjde ani zdaleka o samostatný koncert nejmladší žijící legendy hip hopu. Autor hitů jako I Don't Like nebo Love Sosa s sebou přinese holografické podobizny takových jmen jako Tupac, Biggie Smalls, N.W.A. nebo Snoop Dogg.

Rozhodně však nejde o jeho první podobný projekt. Již v roce 2015 se v Indianě pokusil odehrát takovou show inspirovanou ikonickým představením Tupaca na Coachelle v roce 2012, jejímž prostřednictvím chtěl vysbírat peníze pro rodinu zavražděného člena Glo Gangu s přezdívkou Capo a teprve 13měsíčního Dilliona. Koncert byl zrušen místní policií kvůli kontroverznímu lyrickému obsahu. Později se celá situace opakovala v Los Angeles před koncertem k jeho druhému studiovému albu Bang 3.

Chief Keef se vyjádřil na adresu šéfa chicagské policie, který ho v minulosti několikrát kritizoval a bojkotoval jeho shows: „Policie chce zrušit mou holografickou show v Chicagu. Je*at, já ji i tak odehraju. Nejdřív ale v Londýně.“ Koncerty se ponesou na pozitivní vlně, Chief Keef bude prostřednictvím nich šířit mír a bojovat proti násilí.

 

A post shared by Chief Keef (@chieffkeeffsossa) on

Před několika dny vydal zničehonic album Mansion Musick, na kterém se objevil i Playboi Carti, a koncertní šňůra Chief Keef and the Icons of American Music má být podle všeho jeho promem. Lístky na show v Londýně si můžeš zakoupit na tomto linku. Jejich cena se však v přepočtu pohybuje od 1500 do 5100 Kč. 

Domů
Sdílet
Diskuse