Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2018 1:58
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Dívka bojuje proti sebevraždám povzbuzujícími vzkazy na mostě. Zachránila už 6 životů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Místní policie předala teenagerce ocenění za její dobré skutky.

Most s názvem Wearmouth ve městě Sunderland je spojován s mnoha sebevraždami. Právě toto vedlo mladou, 18letou Britku k vytvoření čtyřiceti povzbuzujících a empatických vzkazů, které rozvěsila po zábradlí mostu, a ty nyní pomáhají bezradným lidem, aby se zamysleli a zvážili své kroky.

Paige Hunter, o níž je řeč, se jednoho dne rozhodla, že bude ve svém volném čase konat dobro a zachraňovat lidské životy prostřednictvím jednoduchého gesta. To se jí dokonce skvěle daří, neboť podle všeho zachránila už 6 lidí před podniknutím cílené sebevraždy. Její motivační slova dokázala nesmírnou věc, a to přesvědčit nešťastné osoby s duševními problémy, aby své rozhodnutí v poslední chvíli změnily.

Za své úžasné gesto si dokonce vysloužila slova úcty od místní policie, když získala oficiální ocenění. Rodina a blízcí jsou na teenagerku mimořádně hrdí, ale jak sama Paige tvrdí, nedělala to pro uznání, slávu ani chválu, ale protože to tak cítila a ráda pomáhá druhým. Od doby, co rozvěsila po mostě povzbudivé vzkazy, jí na sociálních sítích píše mnoho příznivců a podporovatelů.

Něžná slova podpory a lásky visí pořád na mostě a Britka věří, že do budoucna pomohou ještě mnoha lidem. Na vzkazech se nacházejí zprávy jako: „Vydrž. Zastav. Dýchej. Existují i lepší řešení a mnoho lidí, kteří tě milují,“ nebo „Některé dny jsou zkrátka těžší než ostatní, ale bude líp,“ či také „Poprosit o pomoc není slabost,“ a „Měj sílu říct si: ‚Toto není konec, jaký jsem si představoval.‘“

Domů
Sdílet
Diskuse