Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2018 15:00
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Dívky si kvůli splnění výzvy stoply metro v Praze, řidič jim umožnil řídit vlak. Teď všechny vyšetřuje policie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V soutěži LowCost Race také nedávno zemřela 24letá dívka plnící úkoly.

LowCost Race je závod, při kterém zájemci cestují ve dvoučlenných týmech, plní úkoly a snaží se cestovat při co nejmenším rozpočtu a splnění co nejvíce výzev. Závodu se zúčastnily i Black Ginger – dvě mladé dívky Jahu a Darja. Zrovna měly před výzvou stopnout si nějaký netradiční dopravní prostředek v Praze. Napadlo je vejít do útrob pražského metra.

„Nebudete tomu věřit, koho jsme si stoply,“ říkají dívky ve svém vlogu. V textu pak nadšeně dodávají: „Pan řidič Martin nám ho dovolil i řídit. Takže první výzva řídit něco neobvyklého hotová za pár minut!“ Dívky si skutečně stoply vlakovou soupravu pražského metra, řidič je dokonce nechal soupravu řídit. Stalo se tak v pátek odpoledne na stanici Karlovo náměstí směrem na Černý Most, vagony metra tedy byly standardně nacpané cestujícími.

I přesto podle Dopravního podniku bezpečnost cestujících ohrožena nebyla. „Pasažéři ani bezpečnost provozu nebyla bezprostředně ohrožena, z hlediska norem a předpisů je však toto samozřejmě nepřípustné,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková. „Jedná se o selhání strojvedoucího a hrubé porušení pracovní kázně. Tento incident budeme řešit rychle a nekompromisně,“ dodává.

Videem, které je z původního facebookového účtu smazáno, se již zabývá Policie ČR. Řeší, jestli se protiprávního jednání nedopustily jak dívky, tak strojvůdce metra. 

Podle organizátora závodu, Mikyho Škody, je prý na každém účastníkovi, jak si jejich závod přizpůsobí svým možnostem. „Je to svobodný závod a vše je splnitelné legálně i morálně. Pro nás je důležité učit účastníky zodpovědnosti. Někteří zkoušejí, kde jsou hranice a my jim v tom nechceme striktně bránit. Pro každého jsou jinde a každý si je volí sám,“ uvedl pro iDnes.cz.

Závod LowCost Race řešil před pár dny i jiný, závažnější problém. Teprve čtyřiadvacetiletá Iva v Rakousku spadla do krimmlského vodopádu a tam se utopila.

Domů
Sdílet
Diskuse