Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2018 14:10
Čas čtení 3:51
Antonín Havlík

Kam na tu nejlahodnější zmrzlinu v Praze? Otestovali jsme podniky, které zaručeně osvěží

GASTRO GASTRONOMIE PRAHA ZMRZLINA
Uložit Uložené

Léto ještě není u konce, osvěž se v některé z pražských cukráren. Které doopravdy stojí za to?

Kam v Praze na tu nejlepší zmrzlinu? Vzali jsme za slovo doporučení REFRESHER fanoušků, kterých jsme se před nedávnem ptali na Instagram Story na tento dotaz také a nyní máme výsledky. Mezi testované se dostalo šest cukráren v centru (nebo blízkém centru) Prahy.

Zkusili jsme si dát zmrzlinu v Ovocném světozoru u Václavského náměstí, v Parlor Cafe na Karlíně, v Angelatu, které svou pobočku má i na Manifesto Marketu, Crème de la Crème mezi Václavským a Staroměstským náměstím, v Puro Gelatu a vinohradském Zmrzlináři. Která z nich stála za zopakování a kam bychom už víckrát nešli? I to se dozvíš v následujícím zhodnocení.

Do každé zmrzlinárny jsme šli s jasným cílem. Chtěli jsme dva kopečky zmrzliny: jeden ovocný sorbet, druhý se smetanovým základem. Výjimku tvořilo Cafe Parlor, ale k tomu se dostaneme.

Kam na tu nejlahodnější zmrzlinu v Praze? Otestovali jsme podniky, které zaručeně osvěží

Ovocný světozor

Ovocný světozor jsme navštívili v jeho odnoži, která se nachází u Václavského náměstí, resp. v Pasáži Světozor. Cukrárna je jen malý kousek od Františkánské zahrady, kde se dá i v rušném centru zastavit a odpočinout. Objednali jsme si příchuť super pistácie a bezinka. To vše jsme dostali i s kvalitní nesladkou šlehačkou. 

Paní, která nám zmrzlinu vydala, byla velmi milá a za dva kopečky chtěla 56 Kč při použití čokoládového kornoutu. Dostali jsme na výběr, jaký chceme. Velikost porce byla za tuto cenu skvělá. Zmrzlina nás překvapila svou krémovitostí, super pistáciový kopeček v sobě obsahoval i kousky pistácií, i když byl možná o něco sladší, než bychom chtěli. Chuť cukru byla v obou kopečcích příliš výrazná. Výběr příchutí byl zajímavý a originální. Výhodou také je, že si tu na své přijdou i vegani.

Adresa navštívené pobočky: Vodičkova 39, Praha 1

Otevírací doba:

Po–Pá: 8:00–20:30

Sobota: 9:00–20:30

Neděle a svátky: 10:00–20:30

Webová stránka: https://www.ovocnysvetozor.cz/

Hodnocení: 3,5/5

Kam na tu nejlahodnější zmrzlinu v Praze? Otestovali jsme podniky, které zaručeně osvěží

Parlor Cafe

Když jsme se dozvěděli o Parlor Cafe, zaujala nás jejich nabídka zmrzlinových cookie sendvičů. V praxi jde o to, že mezi dvě vybrané sušenky přijde zmrzlina. Tu jim podle jejich webových stránek dodává Crème de la Crème, u kterých se později tedy také zastavíme. 

Obsluha byla v Parlor spíše průměrná, za jeden kopeček jahody s bazalkou (dva by se mimo kavárnu „na stojáka“ jedly zřejmě dost špatně) a topingem jsme zaplatili 65 korun, přičemž cena za dva by v tomto případě byla 80 korun. V nabídce je na výběr 6 různých příchutí sušenek, které si peče kavárna sama. Zmrzlina je kvalitní, příliš se neroztéká i při opravdu vysokých teplotách venku a její chuť je věrohodná.

Výběr příchutí tu měli menší a trochu nelogicky působily názvy vystavené na stěně a ne u konkrétních zmrzlin. Sto lidí, sto chutí, za vyzkoušení to rozhodně stojí a někdo si netradiční způsob servírování zmrzliny možná oblíbí, my však již tuto zkušenost zřejmě opakovat nebudeme. 

Adresa: Křižíkova 197/37, Praha 8

Otevírací doba:

Ne–Út: 9:00–20:00

St–So: 9:00–22:00

Webová stránka: https://www.parlor.cz/

Hodnocení: 3/5

Kam na tu nejlahodnější zmrzlinu v Praze? Otestovali jsme podniky, které zaručeně osvěží

Angelato

V Angelatu nám vydali bezesporu nejlepší zmrzlinu. Na podnik jsme natrefili na Manifesto Marketu, má ale i pobočku na Újezdě a v Rytířské ulici. Od milé obsluhy jsme za 80 Kč dostali dva kopečky slaného karamelu a žlutého melounu s mátou (nutno podotknout, že kousky máty jsme opravdu cítili, což příjemně potěšilo), to všechno do dlouhého velkého kornoutu.

Dočkali jsme se zmrzliny s příjemnou, autentickou chutí – takovou, která držela tvar, byla hutná, neroztékala se a nebyla zbytečně přeslazená. Za tyto peníze jsme dostali velkou porci výborné zmrzliny. Rozhodně si zaslouží plný počet bodů. 

Adresa navštívené pobočky: Manifesto Market, Na Florenci, Praha 1

Otevírací doba:

Po–Pá: 08:00–22:00
So–Ne: 11:00–22:00
Státní svátky: 11:00–22:00

Webová stránka:  http://angelato.cz/

Hodnocení: 5/5

Kam na tu nejlahodnější zmrzlinu v Praze? Otestovali jsme podniky, které zaručeně osvěží

Crème de la Crème

Podnik se na svých webových stránkách honosí titulem nejlepšího zmrzlinářství v Praze. My se zmrzlinou už měli zkušenost v Parloru, ale tady byl větší výběr, a proto se můžeme zaměřit i na méně obvyklé chutě. Vybrali jsme si proto veganský slaný arašíd a prosecco broskev. Jeden malý kopeček je tu velikostně srovnatelný se standardním, používají totiž špachtle. Tato nálož nás stála 45 korun, což je v centru velmi příjemné.

Zmrzlina krémovitá, neroztékající se, není přeslazená a její chuť autentická, leč v broskvi byl cítit cukr. Kornout jsme dostali kvalitní, je tuhý a nepropouští. Negativem může být prostředí turistické Prahy, díky čemuž v místě můžou vznikat fronty, které se na druhou stranu poměrně rychle hýbají. Cukrárna má zvláštní systém placení: zákazník si objedná, dostane zmrzlinu a pak stojí ve frontě dál, aby třeba i o minutu později mohl teprve zaplatit. 

Adresa navštívené pobočky: Husova 12, Praha 1

Otevírací doba:

Po–Ne: 10:00–23:00

Webová stránka: https://www.cremecreme.cz/

Hodnocení: 4,5/5

Kam na tu nejlahodnější zmrzlinu v Praze? Otestovali jsme podniky, které zaručeně osvěží

Puro Gelato

Cukrárna Puro Gelato oplývá příjemným prostředím jen pár kroků od pražské Náplavky. V nabídce má docela dost druhů na výběr, my si vybrali dračí ovoce a rakytník, za což jsme zaplatili 40 korun. Jde totiž o „jednu porci“, která lze rozdělit do dvou příchutí, přičemž velikost je za tuto cenu více než adekvátní. Zmrzlina se nám bohužel roztékala celkem rychle, ale nešlo o žádný zásadní problém. Kornout byl tvrdý a nic nepustil.

Obsluha na nás působila velice příjemně, a i když v podniku byla delší fronta, tak rychle postupovala a všechno odsýpalo. Systém objednávání je takový, že nejdříve zákazník zaplatí za porci, dostane účtenku a tu pak předá jinému zaměstnanci, který podle ní nabere příchuť.

Adresa: Na Hrobci 410/1, Praha 2

Otevírací doba:

Ne–Čt: 10:00–21:00
Pá: 10:00–22:00
So: 9:00–22:00 

Webová stránka: http://www.purogelato.cz/ 

Hodnocení: 4/5

Kam na tu nejlahodnější zmrzlinu v Praze? Otestovali jsme podniky, které zaručeně osvěží

Zmrzlinář

Zmrzlinář se nachází kousek od Vinohradské tržnice. Nabídku chutí tu rozdělují na obyčejnou a prémiovou – mají rozdílné ceny a prémiové tu mají dražší, což v jiných podnicích není. Ospravedlňuje je velmi slušný výběr, originální, včetně veganských variant. Kornout byl pevný a kvalitní.

Zmrzliny nejsou přeslazené, trochu se roztékají, ale zásadní nevýhoda spočívá v porci: za nugátový a maracuyový kopeček si obsluha naúčtovala 75 Kč, což je cena, za kterou bychom v jiném podniku dostali daleko větší porci. 

Adresa: Slezská 15, Praha 2

Otevírací doba:

Po–Ne: 13:00–19:00

Webová stránka:  http://www.zmrzlinar.cz/

Hodnocení: 3

Kam na tu nejlahodnější zmrzlinu v Praze? Otestovali jsme podniky, které zaručeně osvěží
Domů
Sdílet
Diskuse