Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2018 18:15
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Apple má letos přinést tři nové iPhony. X dostane vylepšenou verzi, budou větší displeje a taky více barev

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Zdá se, že rodina iPhonů se brzy rozroste o tři nové modely. Zatím nepotvrzené informace přibližují, co si pro nás Apple tento rok chystá.

O tom, co si pro nás americký gigant Apple na tento rok chystá, už proběhly četné diskuze. Podle některých nepodložených tvrzení má společnost údajně letos představit až 4 nové iPhony, o něco střízlivější dohady zase mluvily o 3 modelech. A právě druhá ze zmíněných verzí nyní nabývá na reálnějších konturách.

Jak totiž píše renomovaná světová agentura Bloomberg, spekulace o 3 nových iPhonech jim potvrdily jisté interní zdroje, které si z pochopitelných důvodů nepřály být jmenovány.

Za normálních okolností bychom se klepy nezabývali, v tomto případě se však nejedná o žádnou pochybnou webstránku. Jmenovaná agentura totiž patří mezi důvěryhodné zdroje informací napříč nejrůznějšími oblastmi, a tak se jejím zprávám rozhodně vyplatí věnovat pozornost.

Větší, dražší, barevnější 

Konkrétně nám mají být představeny mobilní telefony, které designem vychází z loňské vlajkové lodi iPhone X. Těšit se přitom máme na modely různých velikostí, cenovek a s bohatou škálou rozličných barevných provedení.

Jeden z nových smartphonů má například nabídnout OLED displej s úhlopříčkou o velikosti 6,5 palce, což z něj má činit dosud vůbec největší iPhone. Ten bude zároveň také z celé trojice nejdražší. Záda má mít ze skla a chybět nemá ani duální fotoaparát. Kromě toho má také umožnit prohlížení si obsahu z dvou aplikací současně, například e-mailový účet a kalendář. 

Druhým v pořadí má být 6,1palcový model, který má podle Bloombergu nahradit iPhone 8.  Vzhledem bude připomínat právě zmíněný iPhone X, bude mít ale konstrukci z hliníku a místo OLED prý bude disponovat LCD displejem, což má zajistit o něco nižší cenovku. Nabízen bude v mnoha různých barvách.

Ilustrační obrázek

Apple má letos přinést tři nové iPhony. X dostane vylepšenou verzi, budou větší displeje a taky více barev
Zdroj: flickr.com/Kārlis Dambrāns

Poslední telefonem má být jakýsi vylepšený nástupce současného iPhonu X.  Nabídnout má špičkový 5,8palcový OLED displej a jedním z hlavních lákadel novinky má být rychlejší procesor a zase o něco lepší fotoaparát. To stejné má platit i pro větší model s OLED displejem.

Za zmínku stojí také to, že dvojice větších modelů má obsahovat sloty na 2 SIM karty. To se má ale prý týkat jen některých regionů. Dočkat se máme také vylepšeného ovládání gesty a upraveného Face ID systému, který slouží na odemykání telefonu na základě rozpoznávání obličeje.

Oficiální informace již brzy

Přesné cenovky a pojmenování jednotlivých modelů zatím nejsou známy. Pokud ale můžeme dosavadním informacím věřit, tak o chystaných novinkách známe řadu důležitých věcí již v předstihu. Uvidíme, čím nás Apple ještě překvapí.

Co všechno se ze zatím nepotvrzených informacích nakonec potvrdí, se dozvíme již brzy. Jako každý rok totiž společnost Apple chystá na září (september) očekávanou konferenci, kde budou všechny novinky v celé kráse představeny. 

A s čím podle vás Apple vyrukuje tentokrát? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse