Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2018 8:17
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

X-Men: Dark Phoenix v prvním traileru odhaluje temnotu! Do boje proti Jean se musí zapojit i její nejbližší

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Debutová upoutávka je konečně tady.

Sophie Turner, která si v očekávaném X-Men: Dark Phoenix zahraje postavu Jean Grey, nás prostřednictvím svého Instagramu účinně nalákala na zcela první upoutávku.

V krátkém videu jsme mohli vidět obraz mladé Jean a slyšet hlasy Charlese Xaviera (James McAvoy) a Magneta (Michael Fassbender). Ty nás připravovaly na blížící se zlo.

Děj Dark Phoenix by se měl podle slov režiséra Simona Kinberga (scénárista a producent hned několika dílů X-Men) soustředit na ženské postavy.

V centru dění se tedy ocitne Mystique (Jennifer Lawrence), záporačka Jessica Chastain, no a samozřejmě především Jean Grey (Sophie Turner).

V příběhu Dark Phoenix se posuneme o deset let za události snímku X-Men: Apocalypse, tedy do roku 1993. Vzhledem k tomu, že lidstvo považuje Xavierův tým za hrdiny, začne profesorovi do hlavy stoupat sláva.

To se odrazí například i na tom, že své lidi bude posílat na čím dál nebezpečnější akce. Během jedné z nich se v Jean probudí její temná stránka Phoenix.

Sophie Turner Simona Kinberga považuje za jednoho z nejlepších režisérů, s jakým měla možnost pracovat.

Ve filmu kromě výše zmíněných znovu uvidíme Nicholase Houlta (Beast), Alexandru Shipp (Storm), Tye Sheridana (Cyclops), Kodi Smit-McPheeho (Nightcrawler) či Evana Peterse (Quicksilver).

X-Men: Dark Phoenix v prvním traileru odhaluje temnotu! Do boje proti Jean se musí zapojit i její nejbližší
Zdroj: 20th Century Fox

Mezi nové tváře bude patřit Lamar Johnson, ale také záporáčka Jessica Chastain. Premiéra Dark Phoenix byla původně plánována na 2. listopadu 2018, ale později ji tvůrci přeložili na 14. února 2019.

Důvodem měly být dotáčky, které však nebudou nijak výrazné. Týkají se totiž pouze závěru snímku, ale vzhledem k pracovním povinnostem herečky Sophie Turner (závěr seriálu Game of Thrones) musela být premiéra výrazně posunuta.

Jak jsme již psali, režie připadla na Simona Kinberga (půjde o jeho debut), který se zároveň postaral i o scénář. Soundtrack k filmu měl na starosti lety ověřený Hans Zimmer (Rain Man, Gladiátor, Inception).

Domů
Sdílet
Diskuse