Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2018 11:23
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Hráči Battlefieldu 1 složili zbraně a připomenuli si 100. výročí konce války. V 11 hodin přestali střílet

TECH
Uložit Uložené

Parta hráčů si připomněla výročí po svém.

Včera jsme si slavnostně připomněli 100. výročí skončení první světové války. Boje byly ukončeny 11. listopadu 1918 přesně v 11 hodin, čímž si příměří získalo výjimečnou atmosféru do dnešních dnů.

Při této příležitosti jsme tě informovali o tom, jak výzkumníci z Imperial War Museum digitalizovali dobovou nahrávku z momentu, kdy vojáci položili zbraně a z minuty na minutu skončilo bombardování. Výročí si ve Francii připomněli i představitelé mnoha států, přičemž svou ruku k dílu přiložili i hráči Battlefieldu 1 online.


Zaměstnanec společnosti EA DICE Jan David Hassel si na Redditu všiml vzácného momentu, kdy hráči při příležitosti 100. výročí ukončení první světové války naráz přestali bojovat.

Pokud jsi už v minulosti hrál jakoukoli multiplayerovou hru, určitě víš, že přimět všechny hráče chovat se stejně a nenarušovat situaci je mimořádně náročné. Hassel proto ocenil partu náhodných hráčů, kteří po odbití 11. hodiny v australském Melbourne přestali střílet a chvíli jen bez boje stáli a dívali se jeden na druhého.

Připomínali si všechny padlé vojáky, kteří položili své životy za to, abychom dnes mohli žít v období míru a prosperity.

Samozřejmě i v této situaci se musel najít člověk, který chtěl tichou vzpomínku pokazit. Jeden hráč se snažil lidi vybombardovat z letadla a na konci videa dokonce hráč natáčející celou vzpomínku skončil na zemi po ráně zezadu. Hráč, který ho zabil, se na Redditu ještě omluvil za své chování a odůvodnil ho slovy, že ho už nebavilo, jak jeho tým neustále prohrává.

This is the 100 Year Anniversary of the End of WW1. On the 11th Hour we stopped fighting. from r/Battlefield

Domů
Sdílet
Diskuse