Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2018 19:03
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Dnes uběhlo přesně 10 let od vydání alba, které má zásluhu na současné podobě světového rapu

HUDBA
Uložit Uložené

Přesně před dekádou spatřil světlo světa 808s & Heartbreak od Kanyeho Westa.

Kanye West se hudbě začal věnovat ještě před začátkem aktuálního tisíciletí, ale skutečné klenoty začaly přicházet až s jeho sólovými studiovými projekty. Prakticky na každém jednom Yeezyho albu bychom dokázali najít alespoň jeden specifický rys, který definoval jisté stádium světového rapu, ale pokud bychom se chtěli bavit o top trojce, v té by určitě nemohlo chybět 808s & Heartbreak.

Spatřilo světlo světa 24. listopadu 2008, takže dnes slaví dekádu existence. Každý Kanyeho fanoušek velmi dobře ví, jak zásadní album to pro současnou podobu rapu bylo. Pokud jsi 808s & Heartbreak náhodou do dnešního dne neslyšel, tak se raději ani nepřiznávej a utíkej to napravit.

Jak již píšeme v nadpisu, tento nosič byl na svou dobu definicí nadčasovosti, která se dokonce v plném světle projevuje i dnes. Ye položil základy současné tvorbě The Weeknda nebo Drizzyho, a tím máme na mysli v první řadě stránku hudebních produkcí a zapojení zpěvného rapu. Nemluvě o emotivních tématech, která byla typická spíše pro RnB než dosud prezentovaný rap.

I tvému oblíbenému českému interpretovi velmi dlouho trvalo, než pochopil tento skoro alternativní styl tlačený ze zámoří, ale nakonec vše dobře dopadlo a díky patří právě Kanyemu Westovi. Na závěr ještě připojujeme nestárnoucí vizuál k Heartless a ty nám do komentářů napiš, jak na vydání dnes již ikonického alba vzpomínáš.

Domů
Sdílet
Diskuse