Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Recepty vznikly ve spolupráci s TUC
27. prosince 2018 v 17:44
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Udělali jsme netradiční silvestrovské pohoštění složené z krekrů TUC. Recepty dopadly nad naše očekávání

GASTRO
Uložit Uložené

Jak může dopadnout, když na silvestrovské pohoštění použijeme Tucky?

Silvestr je za dveřmi a je na čase se zamyslet, jak zajistíš nezbytné pohoštění. Chlebíčky jsou nuda, chce to něco speciálního. Něco, co tě bude bavit, co chutná úplně jinak a čím na největším mejdanu roku zaručeně zaujmeš.

Zamířili jsme proto do supermarketu, abychom se podívali, co nabízí tamní regály. Stačilo zapojit trochu fantazie a zázrak je na světě: připravili jsme pohoštění, kde hlavní ingredienci tvoří sušenky TUC. Můžeme prozradit, že výsledek předčil naše očekávání, a proto recepty posíláme dál. Hodně štěstí při vaření!

Cheesecake se slaným karamelem

Korpus

  • 200 g TUC krekrů
  • 100 g másla

Cheesecake

  • 500 g plnotučného vaničkového tvarohu
  • 120 g Lučiny
  • 120 g cukru moučka
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • špetka soli
  • 3 vejce

Slaný karamel

  • 100 g cukru krystal
  • 30 ml vody 70 ml smetany ke šlehání
  • 45 g másla nakrájeného na malé kousky
  • 1/2 - 1 lžička soli podle chuti
Udělali jsme netradiční silvestrovské pohoštění složené z krekrů TUC. Recepty dopadly nad naše očekávání

Postup:

Všechny suroviny si asi hodinu předem vytáhni z lednice, aby měly pokojovou teplotu. V mixéru rozdrť sušenky a máslo rozpusť. Smíchej a směs vtlač na dno formy. Dej ztuhnout do lednice na zhruba 30 minut. Troubu předehřej na 160 stupňů a na její dno umístni nádobku s vodou, aby v troubě byla správná vlhkost.

Vyšlehej tvaroh, Lučinu, cukr a sůl do hladkého krému. Náplň nalij na vychlazený sušenkový základ a několikrát s formou bouchni o kuchyňský stůl, abys odstranil případné bublinky vzduchu.

Udělali jsme netradiční silvestrovské pohoštění složené z krekrů TUC. Recepty dopadly nad naše očekávání

Cheesecake peč 30–35 minut. Je hotový ve chvíli, kdy se při poklepání na bok formy chvěje jako želé. Vypni troubu, pootevři dvířka trouby a nech v ní cheesecake asi půl hodiny vychladnout.  Pak přemísti do lednice, kde ho nech alespoň dvě hodiny ztuhnout.

Do hrnce dej cukr a vodu a nech na nízké teplotě rozpustit, trvá to tak 10 minut. Během vaření nemíchej! Až bude cukr hnědý, stáhni hrnec z ohně a přidej máslo nakrájené na malé kousky.

Vrať zpět na plotnu a malým pramínkem přilévej smetanu. Promíchej, nech prohřát a přidej sůl. Horký karamel nech čtvrt hodiny vychladnout, sem tam promíchej a poté jej přeceď přes sítko. Až je karamel trochu ztuhne, přelij ho přes cheesecake a nech chladit ještě alespoň 6 hodin, ideálně však přes noc.


Quiche s parmskou šunkou

 Korpus
  • 200 g TUC krekrů
  • 100 g másla
  • vajíčko
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • vejce 2 ks
  • parmazán 3 lžíce
  • pórek 1/2 ks
  • parmská šunka 10 dkg
  • hrst sušených rajčat
  • sůl, pepř
  • TUC mini na ozdobu
Udělali jsme netradiční silvestrovské pohoštění složené z krekrů TUC. Recepty dopadly nad naše očekávání

Postup:

Základem je těsto ze sušenek TUC. Sušenky rozmixuj v mixéru a přidej máslo a jedno vajíčko. Takto připravené těsto natlač do formy a dej péct na 10 minut. Mezitím si připrav náplň ze 250 ml smetany ke šlehání, 2 vajec, čerstvě mletého pepře a 3 lžic parmazánu.

Do korpusu naskládej pórek, parmskou šunku a sušená rajčata, zalij směsí s vajíčky a peč asi 20 minut při 190 °C, dokud směs nezezlátne. Povrch můžeš ozdobit několika křupavými TUC mini.


Rozpečené Tucky

  • TUC rozpečené s čedarem a paprikovou salsou
  • TUC rozpečené s mozzarelou a šunkou
  • TUC rozpečené se slaninou a hruškou
Udělali jsme netradiční silvestrovské pohoštění složené z krekrů TUC. Recepty dopadly nad naše očekávání

Postup:

TUCky rozlož na plech, na každou dej dle chuti buď plátek čedaru a paprikovou salsu/ čili papričku a koriandr, tenký plátek mozzarely a plátek šunky nebo plátek slaniny a hrušky a dej na pár minut rozpéct do předehřáté trouby).


DIP z pečeného česneku

Postup:

Předehřej troubu na 180 °C. Jednu palici česneku rozřízni na půl, pokapej olivovým olejem a dej péct v alobalu cca na 30 minut. nech vychladnout a pak jednotlivé stroužky vymačkej ze slupek. 

Udělali jsme netradiční silvestrovské pohoštění složené z krekrů TUC. Recepty dopadly nad naše očekávání

Promíchej pečený česnek s 250 g zakysané smetany, hrstí nasekané petržele, 2 lžícemi olivového oleje a lžíci nadrobno nasekaných sušených rajčat. Osol a ozdob hoblinami parmazánu. Použij k servírování s krekry TUC.

Domů
Sdílet
Diskuse