Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. prosince 2018 11:57
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

PewDiePie čelí obvinění, že propaguje nacismus. Youtuber se však svým kritikům vysmál

TECH YOUTUBE
Uložit Uložené

Švédský tvůrce se do problému dostal už před pár lety.

Na youtubera Felixe Kjellberga se opět valí vlna kritiky. Zřejmě ho znáš pod jménem PewDiePie, přičemž v posledních měsících dominuje internetu, protože začal závodit s indickým kanálem T-Series v počtu odběratelů.

Youtubeři z celého světa se mu snaží pomoci, jeho jméno se objevilo na plakátech, billboardech či dokonce na Times Square.

Už i samotný tvůrce si uvědomuje, že ze sloganu „Subscribe to PewDiePie“ se stala mánie, kterou je třeba uklidnit. Nedávno proto natočil video, ve kterém lidi vyzval, aby se porozhlédli po ostatních šikovných tvůrcích a nesoustředili se pouze na něj.

Na konci videa proto udělal reklamu 28 různým kanálům, u každého z nich se pozastavil a v krátkosti řekl, proč ho kanál zaujal.

Jedním z propagovaných kanálů se stal i EsemicolonR známý jako E;R. Ve svých videích se zaměřuje na delší příběhy o hrách, PewDiePie zmínil, že se mu velmi líbila videa o hře Death Note, která si velmi užil.

Švédský youtuber si však zřejmě nevšiml, že E;R ve videích často používá antisemitské vtipy, nebojí se propagovat nacistické myšlenky a využívá i homofobních žertů. Do jednoho z videí dokonce umístil projev Adolfa Hitlera.

Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30

PewDiePie měl v minulosti problémy s obviněními, že jeho videa obsahují antisemitské názory či nacistickou propagandu. Přišel kvůli tomu i o svou show v prémiové verzi YouTube a od té doby zůstal v nemilosti portálu.

Přestože je stále největším youtuberem na světě, neobjevil se v souhrnných videích YouTube Rewind 2017 ani 2018.

Švéd už však na obvinění reagoval. Ve svém novém videu dementuje fakt, že by jakkoli podporoval nacismus. Prý nijak blíže nestudoval tvorbu zmíněného youtubera, zalíbila se mu jen videa o hrách, a neměl pocit, že si ho potřebuje nechat proklepnout před tím, než ho do svého videa zahrne.

Domů
Sdílet
Diskuse