Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2018 15:26
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Putina znepokojuje ruský rap o drogách. Pokud prý nejde zastavit, musí být kontrolován

HUDBA RAP VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Snad si po přečtení tohoto článku budeš aspoň trochu víc vážit svobody, kterou nabízí hudba po (skoro) celém světě.

Rap nabírá na obrovské popularitě po celém světě a výjimkou není ani Rusko. Před pár dny však tento dlouhodobý trend zaregistroval i tým kolem prezidenta Vladimira Putina, který přichází s vyjádřeními, která směřují k tomu, že se Rusové dočkají cenzury v hudebním žánru. Putinovi se nelíbí, jak se rap rozšiřuje a jaké myšlenky hlásá, a tak řekl, že pokud není možné jej zastavit, musí být kontrolován.

Obzvlášť ho znepokojuje, že jsou texty věnované například drogám, což je prý cesta k degradaci národa. Ve skutečnosti však jde o reakci na to, že v uplynulých týdnech bylo v několika ruských městech zrušeno více než 12 rapových vystoupení. Organizátoři dostali od kompetentních úřadů upozornění, že propagují nesprávné hodnoty.

Putin však sám přiznal, že řešením by nemohlo být zcela zrušení rapových koncertů, protože by to mohlo mít opačný efekt. Do komentářů nám klidně napiš, co si o této problematice myslíš a samozřejmě zda si umíš představit podobnou kontrolu rapových textů u nás.

Pharaoh patří mezi ruské interprety nové vlny a v minulosti už dokonce vystupoval i v našich končinách.

Zpět
Sdílet
Diskuse