Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2019 11:25
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

18letá Arabka si užívá nový život v Kanadě. Zamilovala si slaninu a odvážila se i do šatů po kolena

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Do Saúdské Arábie se vrátit nechce, v Kanadě se jí líbí.

I přesto, že si západní svět může v roce 2019 dělat prakticky, co chce, některé kultury jsou mnohem přísnější, co se týče lokálních tradic a zvyklostí. Tyto rozdíly si na vlastní kůži vyzkoušela 18letá Saúdka Rahaf Mohammed, která teprve nyní získala azyl v Kanadě.

Rahaf tvrdí, že ji doma týrali, proto se zavřela na letištní hotelovém pokoji v thajském Bangkoku, který odmítala opustit, aby se vyhnula rodině v Saúdské Arábii. Status uprchlíka však neměla. Nakonec jí přeci jen byl povolen vstup do Thajska, načež dostala azyl v Kanadě.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa UN Refugee Agency (@refugees),

Život Rahaf však momentálně vůbec není růžový. Na její adresu neustále přicházejí výhrůžky, což kanadské ministerstvo zahraničí vyřešilo osobním ochráncem. O dívku se aktuálně starají azylová centra.

18letá Rahaf se momentálně zabydluje v krizovém bydlení a na řadě bude zřejmě studium nebo zaměstnání. Mezi její priority však patří pomoc jiným dívkám, kterým rodiny tvrdě vyznávající islám brání v odchodu.

18-ročná Arabka je unesená z nového života v Kanade. Zamilovala si slaninu a odvážila sa aj do šiat po kolená
18-ročná Arabka je unesená z nového života v Kanade. Zamilovala si slaninu a odvážila sa aj do šiat po kolená

Kanadu si však při tom všem stíhá vychutnávat plnými doušky. Za pár dní svého pobytu už i našla svou nejoblíbenější pochutinu – a tou se stala slanina. Rahaf svoji lásku vyznala na svém Snapchatu, kde pravidelně informuje o svých kanadských dobrodružstvích. Její sympatie si získala i káva od Starbucks.

S islámem i svojí rodinou se už definitivně rozloučila, což dokazují i nenáboženské outfity, například šaty po kolena. V Kanadě si už stihla nakoupit i zimní oblečení, má vyřešené zdravotní náležitosti a dokonce i vlastní telefon.

Domů
Sdílet
Diskuse