Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2019 16:20
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Virgil Abloh v nové kolekci pro Louis Vuitton vzdává poctu Michaelu Jacksonovi

Virgil Abloh v nové kolekci pro Louis Vuitton vzdává poctu Michaelu Jacksonovi
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA
Uložit Uložené

Jak vypadala debutová přehlídka v pořadí druhé kolekce Virgila Abloha pod taktovkou francouzského módního domu Louis Vuitton?

V posledních dnech se v módním světě nemluví o ničem jiném než o očekávané debutové kolekci pro sezónu jaro/léto 2019 ghansko amerického módního návrháře Virgila Abloha pro francouzský módní dům Louis Vuitton.

Ten loni vystřídal britskou legendu Kima Jonese na postu kreativního ředitele pánského oddělení high fashion gigantu a od té doby bourá všechny zažité standardy a samotné směrování luxusní značky. Očekávaný debut v podání ulítlé sbírky inspirované Čarodějem ze země Oz by se měl do kamenných obchodů dostat už dnes.

Netrvalo však dlouho a jeden z nejvýznamnějších představitelů streetwearu přichází i se svou v pořadí druhou sezónní kolekcí, tentokrát na období podzim/zima 2019.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Louis Vuitton Official (@louisvuitton),

Přehlídka nové kolekce se uskutečnila během právě probíhajícího pařížského fashion weeku určeného pánské módě. Sbírka přináší ducha urbanistického stylu z minulého tisíciletí a Virgil v ní vzdává poctu zesnulému králi popové hudby, zpěváku Michaelu Jacksonovi.

Na molu se střídaly zajímavé outfity v různých barevných stylech odrážející módu minulých dekád, například pánské obleky s ikonickými kufříky, vzorované kabáty, mohutné cargo kalhoty, vícevrstvé trench coaty, oversized kožichy a péřové bundy s monogramem.

Jak jsme již výše zmínili, někdejší dvorní poradce Kanyeho Westa se při navrhování kolekce nechal inspirovat zejména výraznou popovou hvězdou minulého století – Michaelem Jacksonem. Jeho vliv je cítit zejména při pohledu na specifické klobouky, bílé či třpytivé rukavice nebo trička s Jacksonovými legendárními polobotkami.

Pojďme se už tedy společně podívat na to, jak představení v pořadí druhé kolekce od Virgila pod taktovkou francouzského módního domu Louis Vuitton vypadalo.

Domů
Sdílet
Diskuse