Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2019 21:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Akcie Nike se propadly o 1,1 miliardy dolarů, když se basketbalistovi roztrhla teniska přímo v zápase

SPORT
Uložit Uložené

Na image si musí dávat světové značky pozor.

Studentský basketbal je ve Spojených státech amerických mimořádně populární. Svědčí o tom i fakt, že na nedávném zápase mezi Duke Blue Devils a North Carolina Tar Heels se objevil i bývalý prezident Barack Obama.

I on se stal svědkem bizarní situace, kdy jeden z místních hráčů Zion Williamson po několika desítkách sekund zápasu musel opustit hřiště v bolesti. Williamson kontroloval míč, když ho po rychlém pohybu zradila teniska značky Nike.

Americká společnost utratí každý rok více než 10 miliard dolarů na smlouvy s předními sportovci a kluby, a tak její zástupci určitě nechtějí vidět, jak se vycházející hvězda zraní kvůli roztržené tenisce od Nike.

Williamson si už v zápase nezahrál a o roztržené tenisce okamžitě začala mluvit celá země. V následujících hodinách společnost Nike ztratila více než 1,1 miliardy z hodnoty svých akcií, ale zanedlouho už byl incident zapomenut a hodnota akcií se začala šplhat zpátky. V reakci na tenisku se propadly o více než 1 %.

Společnost samozřejmě na sociálních sítích nezapomněla popřát Williamsonovi rychlé uzdravení, přičemž by nemělo jít o příliš vážný problém. Nike zároveň prohlásilo, že v případě tenisky šlo o ojedinělý incident, ale i tak se jím budou zabývat, aby se v budoucnu neopakoval. Naštěstí tentokrát situace pro známou značku dopadla dobře. 

Domů
Sdílet
Diskuse