Lukáš Hejlík přes půl roku putoval po Česku a ochutnával místní dobroty.
Ze známého herce se za poslední roky stal foodbloger. Založil projekt Gastromapa a teď mu vychází kniha s nejrůznějšími tipy na snídaně a brunche. Čtenáři a čtenářky v ní mohou objevit více než 400 podniků po celé republice, kde se servírují ty nejlepší lívance, vajíčka na všechny způsoby či avokádový toust. Už teď se ti sbíhají sliny, viď?
Za poslední roky se snídaně v kavárnách, bistrech či restauracích velmi zpopularizovaly. Pokud na ni chce člověk vyrazit o víkendu, musí si dělat rezervaci, protože všude to praská ve švech. Nějaký tip na další skvělý podnik se tedy opravdu hodí.
Hejlíkova kniha s názvem 400 Snídaně, brunch, kafe byla pokřtěna v neděli 7. dubna a skrývá malé tajemství. V knize najdeme ještě o 18 tipů více, celkem tedy 418. Celých sedm měsíců se herec a foodbloger věnoval ochutnávce nejrůznějších snídaňových laskomin. Projezdil všechny regiony a za tu dobu snědl 84 vajec Benedikt a 62 omelet.
Nejenže kniha nabízí nápady, kam vyrazit za tou nejchutnější snídaní, ale přináší i tipy na cestovatelské zážitky po Česku.