Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2024 17:32
Čas čtení 1:32
Anna-Marie Hanzlíková

Tohle je deset nejpopulárnějších snídaní na světě. Po čem se lidé můžou utlouct?

Tohle je deset nejpopulárnějších snídaní na světě. Po čem se lidé můžou utlouct?
Zdroj: Pexels/volně k užití
GASTRO CESTOVÁNÍ GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Věčný boj: slané, nebo sladké snídaně? Server Taste Atlas sestavil žebříček těch nejlepších snídaní na světě. Kdo vyhrál? A souhlasíš s výběrem?

Kompletní žebříček najdeš na stránkách Taste Atlas. My vybrali deset nejlepších. Najdeš v nich slané i sladké, studené i teplé, takže ať už preferuješ cokoliv, ve výběru světových snídaní inspiraci určitě najdeš. Nezapomeň na konci článku hlasovat v anketě, který tým jsi!

Doporučeno
Tohle je nejlepší ovoce podle turistů. Pro perfektní jahody stačí Čechům jednou přejet hranice Tohle je nejlepší ovoce podle turistů. Pro perfektní jahody stačí Čechům jednou přejet hranice 26. února 2024 8:53

10. Anglická snídaně

Kdo by neznal anglickou snídani. Potřebuješ k ní vajíčka, fazole, slaninu, párky, toast a rajčata. Britové ji milují, v různých variacích si ji dáš po celém Spojeném království.

9. Skořicové rolky

V tomhle případě nemáme na mysli jejich chudé evropské sestřenice, které běžně koupíš i v našich supermarketech, ale americky poctivě sladkou verzi s polevou. Ty americké také bývají mnohem větší a vláčnější.

8. Vejce Benedikt

Vejce Benedikt pochází z New Yorku, populární jsou ale i u nás. Vespod je podle originálního receptu plátek anglického snídaňového muffinu, na něm plátek šunky či slaniny, ztracené vejce a vše je přelito holandskou omáčkou.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse