Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2019 15:13
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Praha zakáže pivní kola. Otravná vozítka s opilci zmizí z ulic ještě letos

Praha zakáže pivní kola. Otravná vozítka s opilci zmizí z ulic ještě letos
Zdroj: Commons.wikimedia.org / Jaimrsilva
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Alkoturismus v Praze utrpí těžkou ránu.

Pokud tě otravují opilí turisté, kteří se prohánějí centrem hlavního města na takzvaných pivních kolech, můžeš si oddechnout. V širším centru Prahy by totiž už zanedlouho měl začít platit jejich zákaz.

Nejprve se musí projednat, jak přesně bude zákon zamezující vjezd těchto vozidel do centrální oblasti Prahy vypadat. Podle optimistických odhadů by nové opatření mohlo začít platit někdy během července či srpna.

Situace se bude pravděpodobně řešit podobně jako v minulosti na Praze 7 na Letné. Tam omezili vjezd pro kola širší než 1,2 metru. Do takových rozměrů se pivní kola nevejdou, kdežto běžní cyklisté nebudou mít nejmenší problém.

 

Praha zakáže pivní kola. Otravná vozítka s opilci zmizí z ulic ještě letos
Zdroj: Flickr.com / Harold R Cologne

Zákaz bude platit tam, kam mají vjezd zakázaný vozy nad 3,5 tuny, případně i tam, kde mohou vozy vážící do šesti tun. Tím pádem nebude třeba přidávat nové dopravní značení. Pokud projde první varianta, nebudou moci pivní kola na většinu území Prahy 1 a 2. Pokud projde druhá, budou mít zamezený vjezd i do některých částí Prahy 4, 5, 6 a 7. 

Nový magistrát tak chce bojovat proti alkoturismu. Do budoucna se zaměří i na vizuální smog v centru města. Konkrétně na falešná veteránská vozidla, nelegální reklamu, osoby v obřích kostýmech medvědů nebo jedince s bublifuky. 

Domů
Sdílet
Diskuse