Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2019 12:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Legendární festival Woodstock už letos ožije. Miley Cyrus odpálí nezapomenutelnou show na 50. výročí

HUDBA
Uložit Uložené

Oslavy 50. výročí festivalu budou nezapomenutelné.

Neexistuje zřejmě legendárnější festival než Woodstock. Když na něm v roce 1969 odpálili světoví interpreti nezapomenutelnou show, fanoušci přísahali, že si budou festival pravidelně připomínat a jinak to nebude ani v roce 2019.

V tomto roce půjde o speciální příležitost, protože oslavujeme 50. výročí od samotného festivalu, a tak se tým, ve kterém najdeš i spoluzakladatele původního Woodstocku, pustil do organizování třídenního festivalu Woodstock 50.

od 16. do 18. srpna se ve Watkins Glen ve státě New York uskuteční oslava míru, lásky a hudby. Organizátoři mají zřejmě logistiku a průběh festivalu promyšlený lépe než v roce 1999, kdy se na festivalu podařilo podpálit pódium a policisté museli řešit několik sexuálních útoků v publiku.

Legendárny festival Woodstock ožije už toto leto. Najväčšou hviezdou bude Jay-Z
Legendárny festival Woodstock ožije už toto leto. Najväčšou hviezdou bude Jay-Z Zdroj: Woodstock 50

Organizátoři v posledních hodinách představili jména interpretů, kteří budou fanoušky bavit. Největším z nich je nepochybně Jay-Z, ale sekundují mu Miley Cyrus, The Killers, Imagine Dragons či Santana. Jak píše GQ, interpreti jako Santana, The Zombies či John Fogerty vystoupili i na originálním festivalu Woodstock, takže si po 50 letech připomenou, jak to tam vypadalo. 

Ambiciózní projekt už sklidil i kritiku. Někteří fanoušci byli nemile překvapeni, když za headlinery festivalu označili Jay-Zho a Miley Cyrus, protože tato jména podle nich na Woodstock nepatří. Organizátoři však upozorňují, že se snažili hudebníky vybíral tak, aby vyhověli všem generacím a lidé se na festivalu mohli spojit jako před půlstoletím.

Domů
Sdílet
Diskuse