Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2019 14:43
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Sedmnáctiletá senzace Billie Eilish vydává multižánrové debutové album plné znepokojivých momentů

Sedmnáctiletá senzace Billie Eilish vydává multižánrové debutové album plné znepokojivých momentů
Zdroj: Interscope Records
HUDBA
Uložit Uložené

Idol dnešních mladých dívek vydává studiový debut nasáklý poctivými baladami.

Světová hvězda popové hudby, kterou mladá zpěvačka Billie Eilish nepochybně je, ohlásila přípravy svého debutového studiového alba ještě začátkem minulého roku. Sedmnáctiletá kráska s charakteristickým zvukem a stylem ho doručila na čas dnes, 29. března.

Nese název When We All Fall Asleep, Where Do We Go? a je nasáklé do určité míry až znepokojujícími baladami o záležitostech, které mladé dívky v jejím věku obvykle trápí. Úzkosti, spánkové paralýzy, lucidní sny, nešťastná láska, vymyšlené scenérie... Billie Eilish se drží své zavedené formule, což je v jejím případě zcela pochopitelné.

Doporučeno
Kdo je Billie Eilish a proč je jednou z nejvyhledávanějších interpretek současnosti? Kdo je Billie Eilish a proč je jednou z nejvyhledávanějších interpretek současnosti? 15. března 2019 14:27

Na albu se ve vyvážené míře střídají elektronické instrumentály, ale i prvky gotického rocku. Hluboké otřásající basy a andělský hlas, často ponechán jen v šepotu, působí husí kůži nejen dlouholetým fanouškům. Za zmínku určitě stojí i značná přítomnost vocoderu, přístroje k syntéze zvuku a řeči, který jí hlas upravuje do ještě atmosféričtější podoby.

Album provázely čtyři singly – You Should See Me in a Crown s videoklipem od jednoho z nejpopulárnějších umělců současnosti Takashiho Murakamiho, When the Party's Over, Bury a Friend a Wish You Were Gay, které dokonalým způsobem vystihují náladu celého alba a navnadily na něj přímo perfektně.

Album bude provázet také světová tour se zastávkou v Praze. Ta je však bohužel beznadějně vyprodána, Billie Eilish odmítla větší prostory, unikátní show si užijí pouze vyvolení.

Domů
Sdílet
Diskuse