Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2019 11:28
Čas čtení 0:00
Dominik Čech

USA se musí chránit před hrozbou vesmírných pirátů, tvrdí americký senátor. Elon Musk se směje

USA se musí chránit před hrozbou vesmírných pirátů, tvrdí americký senátor. Elon Musk se směje
Zdroj: Public Domain
ZAJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložit Uložené

Vesmírný Jack Sparrow útočí.

Bývalý republikánský kandidát na prezidenta Spojených států Ted Cruz na sebe před několika dny upoutal pozornost výrokem, ve kterém americkou veřejnost varuje před hrozbou vesmírných pirátů.

Při slyšení ve Wasingtonu prohlásil: „Od té doby, co se antičtí Řekové poprvé vydali na moře, vnímaly národy potřebu silného námořnictva, které bude chránit lodní dopravu a obchod před nekalými živly. Piráti ohrožují moře a to samé je možné i ve vesmíru.“ 

Cruz ve svém projevu hájil existenci amerických vesmírných sil, jejichž založení oznámil prezident Donald Trump v únoru tohoto roku. Místo komentářů oslavující Cruzovo vizionářství se však politik dočkal výsměchu celého internetu. Cruzova story se navíc stala jedním z nejčtenějších témat v americkém tisku. Zakladatel SpaceX Elon Musk v reakci tweetnul pirátskou vlajku.

Televizní společnost MSNBC pak tweetnula video, které zobrazuje klipy z klasických pirátských filmů jako Hook, Piráti z Karibiku a také skutečného vesmírného piráta Landa Calrissiana ze Star Wars. 

 Na Cruzovy výroky se na Twitteru objevilo tolik reakcí, že společně vytvořily tzv. Moment, což je twitterové pojmenování pro velkou story na sociálních médiích. To Cruze rozčílilo natolik, že tweetoval zprávu jednomu ze zakladatelů Twitteru, Jacku Dorseymu, ve které vyjadřuje udivení nad tím, že tento Moment obsahuje pouze citace jedovatých levičáků, kteří se posmívají jeho komentáři, a nikoliv jeho vlastní vysvětlení, v němž za piráty označuje národy jako Čínu, kteří podle Cruze vytvářejí a testují zbraně, které dokážou zničit satelity. 

Moderátor liberální televize MSNBC Chris Hayes tento tweet nazval „nejsmutnějším tweetem, který jsem, kdy viděl“, na což Cruz reagoval slovy „ať ti vesmírní piráti snědí játra“.

Doporučeno
KVÍZ: Velký vůz nebo Orion. Poznáš souhvězdí na fotografii? KVÍZ: Velký vůz nebo Orion. Poznáš souhvězdí na fotografii? 30. října 2023 8:00

Nutno dodat, že Cruzovy komentáře o vývoji zbraní potenciálně ohrožující satelity potvrzuje zpráva Pentagonu z minulého týdne, v níž se mluví o tom, že Rusko a Čína tyto technologie vytvářejí.

Je dost dobře možné, že problém ohrožení vesmírného obchodu vesmírnými piráty bude v daleké budoucnosti existovat, avšak v dnešní situaci, kdy by se většina světa měla soustředit na to, aby se tato planeta budoucnosti vůbec dožila, působí skutečně trochu absurdně.  

Domů
Sdílet
Diskuse