Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2019 14:43
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Prada končí s kožešinami. Luxusní značka uzavírá spolupráci s ochránci zvířat

MÓDA
Uložit Uložené

Italský módní dům se přidává k řadě módních značek, které ve svých kolekcích už nadále nebudou využívat pravou kožešinu.

Luxusní italská značka Prada se připojila k programu mezinárodní Aliance za módu bez kožešin, která zastřešuje hned několik desítek organizací na ochranu zvířat po celém světě. Od nadcházející kolekce pro jaro a léto 2020 se tak definitivně vzdává využívání pravé kožešiny, čímž se přidává k nastávajícímu trendu.

„Po jednání s Aliancí za módu bez kožešin se společnost Prada zavazuje k inovacím a sociální odpovědnosti. Zaměření na inovativní materiály umožní společnosti zkoumat nové možnosti kreativního designu a zároveň uspokojit poptávku po etických produktech,“ vyjádřila se kreativní ředitelka pro značku Prada, Miuccia Prada.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Prada (@prada) on

Současná generace mladých lidí se pořád více zajímá o zboží, jehož produkce má co nejmenší dopad na životní prostředí. Pod tlakem ochránců zvířat a reakcí mladších zákazníků od využívání pravé kožešiny již ustoupily značky jako Gucci, Versace nebo Furla.

Manažerka programu Brigit Oele dodává: „K programu Aliance za módu bez kožešin se přidalo už tisíc společností, což dokazuje, že toto hnutí se úspěšně rozvíjí a je velmi nepravděpodobné, že by se kožešina mohla někdy vrátit do přijatelné pozice. Je to skvělý den pro zvířata!“

Domů
Sdílet
Diskuse