Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2019 21:29
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Češi nezvládají semifinále a prohrávají s Kanadou 1:5

SPORT
Uložit Uložené

Nyní nás čeká souboj o třetí místo s Ruskem.

Český hokejový tým na mistrovství světa podlehl v semifinálovém souboji Kanadě 1:5. Tým zpoza velké louže nás pustil jen k jedné brance a zítra nás tak načeká finále, ale boj o bronzovou medaili. V něm se postavíme ruskému výběru, který při dnešním druhém semifinále prohrál s Finskem 0:1. Zápas se odehraje zítra v 15:45. 

Poměrně vyrovnané utkání pro nás bohužel dopadlo špatně kvůli střelecké smůle a šikovnosti Kanaďanů. Ti se dostali ve vedení už v 9. minutě, kdy Mark Stone propasoval přes Bartošáka puk do branky po přihrávce Troye Stechera zpoza brány. I Češi měli své šance. V té největší byl Ondřej Palát, ale Murray ho perfektním zákrokem vychytal. První třetina skončila s jednogólovým náskokem týmu javorového listu. 

Studená sprcha nastala hned v prvních vteřinách druhé třetiny. Kanaďané na nás vlítli a hned z první šance slavily gól. Ránu Seana Couturiera Bartošák ještě vyrazil, ale pak Darnell Nurse obkroužil branku a zasunul puk k tyči. Kanada vedla 2:0. Uběhlo dalších pět minut a Kanaďané šli do tříbrankového trháku. Skóroval Pierre-Luca Duboise. Druhá třetina se pak nesla v tlaku českého týmu, který ale nebyl schopný rozvlnit kanadskou síť. 

Kanada si ve třetí části hry připsala další zářezy. Ve 47. minutě se prosadil Kyle Turris po přihrávce do brankoviště od Anthonyho Mantha. Za dalších pět minut se rozezněly sirény znovu. Obránce Thomas Chabot parádně pronikl českou obranou, z českých hráčů si udělal šachové figurky a s přehledem vstřelil gól za záda Pavla Franouze, který v druhé třetině vystřídal Bartošáka. 

Čeští fanoušci se dočkali mírné satisfakce až v 54. minutě, kdy se prosadil Tomáš Zohorna. Na 5:1 se mu podařilo snížit po samostatném úniku. Do konce utkání už žádná branka nepadla, a tak se můžeme těšit na finále Finska s Kanadou a našemu týmu budeme držet palce během zítřejšího souboje o třetí místo s Ruskem.

Domů
Sdílet
Diskuse