Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2019 14:23
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Prodej cigaret byl zakázaný v prvním městě USA

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Slavné Beverly Hills podniklo velký krok v boji proti tabákovým výrobkům.

Zákaz tabákových výrobků byl v úterý odsouhlasen městskou radou v Beverly Hills. Nařízení, které začne platit od roku 2021, se má podle CNBC týkat jak cigaret, tak i elektronických cigaret, doutníků, žvýkacího tabáku a dalších tabákových produktů.

Velkou nespokojenost hlásí zejména majitelé čerpacích stanic, kde bývá po tabákových výrobcích velká poptávka. Samozřejmě zde proto hrozí riziko, že se se snížením zisků bude muset propouštět. Výjimku z nařízení by měly tvořit pouze hotely a doutníkové salony.

Radní Lili Bosse považuje tento krok za mezník pro komunitu v Beverly Hills, čímž se podle jejího názoru v rámci zdravého životního stylu zlepší pověst města. Hlasování pro zákaz tabákových výrobků bylo jednomyslné.

Otázkou samozřejmě zůstává, zda se k tomuto rozhodnutí později přidají i jiná americká města. Starosta Beverly Hills John Mirisch tvrdí, že nad podobným zákazem uvažuje i Manhattan Beach. Několik plážových komunit v Jižní Kalifornii se už dosud odhodlalo alespoň k zákazu kouření na veřejných prostranstvích.

Doporučeno
Každé 4 sekundy zemře na následky kouření jeden člověk Každé 4 sekundy zemře na následky kouření jeden člověk 31. května 2019 11:05
Anketa:
Uvítal bys takovýto zákaz i ve tvém městě?
Ano
Ne
Ano
44 %
499 Hlasů
Ne
56 %
642 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse