Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2019 8:13
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

V lednu byli nejhorším týmem v NHL, dnes oslavují první Stanley Cup v historii klubu. St. Louis Blues porazili Pastrňákův Boston

V lednu byli nejhorším týmem v NHL, dnes oslavují první Stanley Cup v historii klubu. St. Louis Blues porazili Pastrňákův Boston
Zdroj: TASR/AP
SPORT
Uložit Uložené

Blues dokázali na ledě Bostonu zvítězit v sedmém zápase a ve své 52leté historii získávají první Stanley Cup.

Fanoušci St. Louis mají po dlouhých desítkách let důvod ke skutečné oslavě. V jedné z nejnáročnějších sezón historie se jim konečně podařilo získat první Stanley Cup, nikdo však nepochybuje o tom, že si ho dnes na ledě Bostonu zasloužili více než kterýkoli jiný tým.

Ještě 3. ledna totiž byli Blues na úplném chvostu tabulky a postup do play-off byl více než v nedohlednu. Post trenéra St. Louis obsazoval od listopadu asistent Craig Berube, který přišel po sérii špatných zápasů v úvodu roku se dvěma zásadními změnami.

Z šatny odstranil tabuli zobrazující prebežné hodnocení týmů a do brány postavil nováčka Jordana Binningtona, který měl v té době odchytaných 13 minut v nejlepší hokejové lize světa. Necelých 100 dní nato už mělo St. Louis zabezpečený postup do play-off a 25letý Binnington Calderovu trofej pro nejlepšího nováčka v NHL.

V januári boli najhorším tímom ligy, dnes oslavujú prvý Stanley Cup v histórii klubu. St. Louis Blues porazili Chárov Boston
V januári boli najhorším tímom ligy, dnes oslavujú prvý Stanley Cup v histórii klubu. St. Louis Blues porazili Chárov Boston Zdroj: ftw.usatoday.com

V klíčové části sezóny se tento tým objevil a následně vypadl už příliš mnohokrát, a tak mělo mnoho fanoušků důvod nedělat si zbytečně naděje. I když, dnes už víme, že se našel tipér, který v prvních lednových dnech vsadil 400 dolarů na prvenství Blues a dnes se raduje ze svých 100 000.

St. Louis nejprve vyřadili Winnipeg, následně Dallas a potom San José. Ani jedna z těchto sérií nebyla zrovna jednoznačná a suverénní, postup do celkového finále s Bostonem byl však zasloužený. Hokejoví odborníci i papírové předpoklady ve většině hovořili ve prospěch týmu, který vedl slovenský kapitán Zdeno Chára, osud to však chtěl po 52 letech jinak.

Domů
Sdílet
Diskuse