Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2019 11:27
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Producent Vlka z Wall Street byl obviněn z praní špinavých peněz, které použil i na natočení filmu

Producent Vlka z Wall Street byl obviněn z praní špinavých peněz, které použil i na natočení filmu
Zdroj: Paramount
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tak tomuto se říká ironie osudu.

Riza Aziz je jedním z producentů špičkového Scorseseho filmu The Wolf of the Wall Street. Zachycuje případ Jordana Belforta a jeho přátel/kolegů, kteří se napakovali na podvodech, krádežích a nekalých praktikách. Po dlouhodobém vyšetřování Azize před pár dny vzali do vazby a obvinili z praní špinavých peněz. Ty mimochodem použil i na financování filmu Vlk z Wall Street.

Podle časopisu Hollywood Reporter se Aziz u soudu k vině nepřiznal. Pokud mu ji však prokážou, hrozí mu až 25 let vězení a pokuta ve výši 6 milionů dolarů. Aziz měl obdržet od 1Malaysia Development Bhd (státní investiční fond jeho nevlastního otce) 248 milionů dolarů. Jeho nevlastní otec se jmenuje Najib Razak, bývalý premiér Malajsie. 

Aziz si měl za peníze koupit drahé vily v Londýně, Los Angeles a New Yorku. Také si díky nim měl financovat své filmové studio Red Granite Pictures. To kromě financování Vlka z Wall Street použilo špinavé peníze i na výrobu Dumb and Dumber Too. Společnost zaplatila USA 60 milionů dolarů, aby se tak vyhnula soudního jednání. Azizův nevlastní otec a jeho matka Rosmah Mansor čelí desítkám obviněni z praní špinavých peněz a dalších podvodů.

Producent Vlka z Wall Street bol obvinený z prania špinavých peňazí. Tie použil aj na natočenie filmu
Producent Vlka z Wall Street bol obvinený z prania špinavých peňazí. Tie použil aj na natočenie filmu Zdroj: Wikimedia
Domů
Sdílet
Diskuse