Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2019 11:33
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Co prozradila potitulková scéna ze Stranger Things a jak nastínila příběh 4. série?

Co prozradila potitulková scéna ze Stranger Things a jak nastínila příběh 4. série?
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ve vzduchu pořád visí řada nezodpovězených otázek.

Seriálový hit Stranger Things je tu s námi od roku 2016 a Netflix společně s bratry Mattem a Rossem Dufferovými nám od té doby doručili již tři plnohodnotné série. Ale až v té nejnovější (naši recenzi najdeš zde) jsme se poprvé v historii seriálu dočkali i potitulkové scény. A právě tu si dnes rozebereme. Pokud jsi tedy třetí sérii ještě neviděl, určitě se následujícím řádkem vyhni.

Co se tedy ve zmiňované potitulkové scéně událo? Na jejím začátku jsme se ocitli na ruském poloostrově Kamčatka, kde se nacházela jakási vojenská laboratoř nebo vězení (případně kombinace obou). V záběru se objevili dva členové stráže směřující k celám. Když se však jeden z nich zastavil před vězeňskou buňkou před ním, jeho kolega řekl: „Ne. Američana ne.“ Přesunuli se tedy k další cele, odkud vzali nějakého Rusa.

Ten měl ve tváři pořádně zděšený výraz, takže evidentně věděl, co ho čeká. A my jsme se to dozvěděli už o pár vteřin později. Stráž vzala vězně hluboko do podzemí a zavřela ho do velké železné klece. Jeden z dozorců otevřel dveře uvnitř klece s Rusem a krátce nato se objevil bledý Demogorgon. Ten následně přistoupil k vězni, postavil se, otevřel ústa a zaútočil.

Stranger Things
Stranger Things Zdroj: Netflix

Než se ale zaměříme na Rusy, vraťme se na moment k jistému Američanovi, o němž stráž na začátku mluvila. Tento vězeň je pro Rusy evidentně důležitý a ve 4. sérii dozajista sehraje nějakou roli. Také bychom mohli předpokládat, že jde právě o Jima Hoppera (David Harbour), o kterém jsme si měli myslet, že zemřel. Tvůrci nám totiž neukázali jeho tělo a neviděli jsme ho ani umírat, což jsou asi nejdůležitější faktory. Je to však až příliš okaté. Možná nejde o Hoppera, ale o někoho úplně jiného. Jak je to tedy s Hopperem?

Z předešlých epizod (a celého průmyslu) jsme si zvykli na to, že pokud někdo zemře, rozhodně o tento moment nebudeme na obraze ochuzeni. A to se v případě Hoppera nestalo. Vsadili bychom se tedy, že Jim je stále naživu. S největší pravděpodobností se nachází v Upside Down. Přesně tam totiž vedl otevřený portál pod městečkem Hawkins. Zda ho tam odhodil náraz, nebo se tam Hopper těsně před výbuchem rozhodl jít sám, je úplně jedno.

Těžko by tam však vydržel měsíc. Pokud víme, v Upside Down není jídlo ani voda. Mohla tedy klidně nastat situace, že Rusové otevřeli portál na Kamčatce, vyrazili do světa Upside Down a tam našli právě Hoppera. Teď už ale zpět k Rusům. Jak nám prozradil vědec Alexei (Alec Utgoff), ruská armáda chtěla otevřít dveře do světa Upside Down pro vlastní účely. Bohužel, to je tak všechno, co o jejich plánu víme.

Stranger Things
Stranger Things Zdroj: Netflix

Můžeme však předpokládat, že Rusové chtěli využít příšery z druhé strany jako zbraň, přičemž nejlepší podmínky měli právě v městečku Hawkins, ve kterém se brána ještě úplně „nezacelila“. Více o jejich záměrech bychom se tedy měli dozvědět ve čtvrté sérii (kterou Netflix určitě potvrdí). S pokusy o otevírání brány ale určitě neskončili. Snad nám tvůrci prozradí i to, jak se Rusové dozvěděli o samotném Upside Down a jak vlastně zjistili, že se jedna z bran nachází v Hawkinsu.

Po třetí sérii (a nejen po ní) visí ve vzduchu řada nezodpovězených otázek, ke kterým bychom si rozhodně zasloužili odpovědi. Nezbývá nám než doufat, že se tvůrci v dalších epizodách více zaměří na svět Upside Down, jeho mytologii a doručí vytoužené odpovědi na naše otázky.

Domů
Sdílet
Diskuse