Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2019 12:59
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Iron Manova smrt ovlivní budoucnost MCU a mnohé další filmy. Robert Downey Jr. za Endgame vydělal 75 milionů dolarů

Iron Manova smrt ovlivní budoucnost MCU a mnohé další filmy. Robert Downey Jr. za Endgame vydělal 75 milionů dolarů
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Downeymu společně s ukončením příběhu v MCU odešel i obrovský zlatý důl.

Smrt Iron Mana byla očekávanou, přesto devastující událostí. Nejen pro diváky v kinech, ale i pro MCU. Nejvíce jeho smrt zasáhla Spider-Mana, jeho rodinu, Happyho, Capa a všechny na světě, kteří si uvědomili, že byl nejlepším Avengerem. Věčně přemýšlel nad tím, jak ochránit Zemi. Dopad Endgame a jeho smrti jsme viděli i ve Spider-Man: Far From Home.

K tomu se vyjádřil i Kevin Feige. Jak říká, logicky nemohli s Tonyho smrtí pracovat v týdnech a měsících po Endgame, a tak ho pořádně nemohli využít ani v trailerech. Zdá se však, že jeho smrt bude ovlivňovat i budoucí filmy MCU a svět jako takový. Potvrdil to sám Feige. V jaké míře to bude, je ještě záhadné. Škoda, že jsme se přece jen nedočkali toho čtvrtého Iron Mana. Něco nám stále našeptává, že tato postava by si další film a příběh hlouběji rozebírající jeho charakter zasloužila.

Smrť Iron Mana bude ovplyvňovať MCU ešte dlhé roky po Endgame. Robert Downey Jr. na filme zarobil 75 miliónov dolárov
Smrť Iron Mana bude ovplyvňovať MCU ešte dlhé roky po Endgame. Robert Downey Jr. na filme zarobil 75 miliónov dolárov Zdroj: Marvel Studios/Disney

Skutečné myšlenky a pocity Downeyho zřejmě znají jen on a jeho nejbližší. S koncem Endgame údajně souhlasil, no a my se tak nikdy nedozvíme, zda toužil hrát Iron Mana i nadále. Minimálně jsme si jisti, že mu bude chybět superhrdinská výplata. Za Homecoming údajně dostal 10–15 milionů, zatímco za Civil War, Infinity War a Endgame měl dohromady zinkasovat téměř 200 milionů dolarů.

Forbes v novém článku rozebírá příjmy Avengerů za loňský rok, z čehož jsme dostali i čísla Downeyho výplaty. Na článek se podíváme hlouběji přes víkend. Downey má s Marvelem kontrakt na 10 milionů pro každý film. Nicméně, připisuje si k tomu i 2,5 % ze zisku každého počinu (pozor, ne z tržeb). Za Endgame a Infinity War tak měl v obou případech zinkasovat kolem 75 milionů dolarů. Více si o tom povíme v obsáhlejší článku později.

Domů
Sdílet
Diskuse