Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2019 7:34
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Agresivní extremisté napadli pochod homosexuálů v Polsku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lesby a gayové žádali rovnost pohlaví a toleranci na severu Polska poprvé.

Včera poprvé pochodovali homosexuálové ulicemi polského města Bialystok. Žádali rovnost pohlaví a toleranci, což se však nesetkalo s pochopením lokální extremistické skupiny. Šlo o fotbalové fanoušky, kteří se proti přibližně tisícovce pochodujících za práva LGBTI vyzbrojili pyrotechnikou, lahvemi a kameny.

Homofobním skupinám se podle slovenského Denníku N podařilo opakovaně v posledních letech demonstraci gayů a lesbiček zastavit, tentokrát se však již centrem města s duhovými vlajkami a transparenty žádajícími toleranci prošli.

Polská policie zadržela 15 osob, při konfliktu se nikdo nezranil. Země je známá jako konzervativní a katolická, a tak se pochopitelně setkalo ve městě Bialystok i několik skupin bojujících za tradiční rodinu. Předseda tamní vládnoucí strany již dříve označil homosexuály za hrozbu pro Polsko.

Domů
Sdílet
Diskuse