Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2019 15:37
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Čeští turisté nebezpečně předbíhali lezce na žebřících. V Slovenském ráji téměř přišli k úrazu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Čeští turisté odmítali čekat a ohrozili bezpečí sebe i ostatních.

Turisté v soutěsce Suchá Belá narazili na skupinku českých turistů, která ohrožovala ostatní. Místo toho, aby nebezpečný úsek zvládli na předepsaném žebříku, rozhodli se pokusit všechny ostatní předběhnout a vyškrábat se vzhůru po skalách.

Češi přitom vícekrát uklouzli a na videu z události uvidíš, že došlo ke skutečně nebezpečným situacím, kdy při pádu z výšky mohlo jít i o život. Navíc výbava tuzemských turistů nebyla úplně nejideálnější. Slovenský ráj se totiž rozhodli dobýt v teniskách a sportovních sandálech.

Ve videu, které Andrea Beneová publikovala ve skupině Turistika na Slovensku, jsou vidět i pasáže, kdy se turisté surově nacpali před otce s dcerkou a neohrozili jen sebe, ale i návštěvníky a jejich děti.

Dnes Tiesňavou Suchá Belá. Krásna príroda, úžasná trasa. Neviem teda, neabsolvujeme takéto túry a preto otázka. Toto asi nebude nič normálne, či??? Český turisti si teda povedali, že oni v rade čakať nebudú, pchali sa medzi ľudí, ktorí teda niektorí mali čo robiť na rebrikoch. Keď si všimnete druhé video, vopchali sa presne pred otecka, ktorí niesol na chrbte dcérku. A samozrejme.. Vybavení do hôr, športové sandále a tenisky,“ napsala Andrea na Facebook. 

Domů
Sdílet
Diskuse