Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2019 18:07
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V ulicích Barcelony se od příštího roku zřejmě nebude moci kouřit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Navrhované změny kuřáky vůbec nepotěší.

Barcelona se blíží ke kompletnímu zákazu kouření na veřejných místech, informuje Independent. Lidé dosud mohli kouřit na speciálně vyhrazených místech, ale ani to už nebude realitou. Dosavadní zákony však lidé respektovali jen minimálně a navíc přinesly několik náročných ekonomických změn.

Místa vyhrazená ke kouření totiž často patřila k barům a restauracím – ty, které takové zóny neměly, tak měly drasticky méně zákazníků a kvůli zákonu se tak ocitly ve velmi náročné finanční situaci.

Vyhláška na ochranu nekuřáků by měla vstoupit v platnost již příští rok a vztahuje se pouze na město Barcelona, kde mimo jiné sídlí i zdravotnické úřady Katalánska. Pokud vše půjde hladce, v jedné z nejpopulárnějších turistických destinací si tak už zřejmě na ulici vůbec nezapálíš a pokud by ses o to pokusil, může tě dostat jedna z mnoha kontrol, které v ulicích budou probíhat.

Barcelona
Barcelona Zdroj: unsplash
Domů
Sdílet
Diskuse