Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2019 14:11
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Zemřel Zdeněk Srstka. Slavnému herci a vzpěrači bylo 83 let

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rozloučení proběhne v rodinném kruhu.

V pondělí ráno skonal herec a kaskadér Zdeněk Srstka skonal. Bylo mu 83 let. Informaci přinesl server Lidovky, kterému smutnou zprávu potvrdil hercův syn Jiří Srstka. Rozloučení se slavným vzpěračem, kaskadérem a hercem, který byl například tváří pořadu Chcete mě?, proběhne pouze v rodinném kruhu. 

Zdeněk Srstka má za sebou bohatou kariéru, kterou nastartovala role v českém kultovním snímku Limonádový Joe aneb Koňská opera, ve kterém působil jako kaskadér. Stavba jeho těla mu později vynesla role rváčů a záporáků. Srdce diváků si ale dobyl hlavně v 80. letech, kdy vystupoval v mimořádně populární estrádě Možná přijde i kouzelník.

Do paměti Čechů a Slováků ale nejvíce zabředla jeho slova z filmu Marečku, podejte mi pero!. Hláškou „Hliník se odstěhoval do Humpolce!“ se baví celé generace. 

Závěr své kariéry věnoval srstka pořadu Chcete mě?, ve kterém působil 25 let a pomáhal v něm opuštěným psům hledat domov

Domů
Sdílet
Diskuse