Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2019 10:30
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Ruské letadlo přistálo bez zapnutých motorů v kukuřičném poli. Na palubě se nacházely stovky lidí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

23 zraněných osob okamžitě hospitalizovali.

Jen před několika hodinami muselo v Rusku nouzově přistát letadlo. Šlo o Airbus A321 společnosti Ural Airlines, který tvrdě přistál v kukuřičném poli nedaleko letiště Žukovskij u Moskvy krátce po vzletu. Na palubě se v té době nacházelo 233 osob, informuje o tom The Moscow Times.

Příčinou tvrdého přistání měli být ptáci, kteří se dostali do motorů jen krátce po startu. Zraněno je 23 osob včetně devíti dětí ve věku od dvou do devíti let. Zranění byli okamžitě převezeni do blízkých nemocnic. Jeden z motorů se měl dokonce vznítit, oheň se však nedostal k pasažérům.

Na palubě se mělo nacházet 226 cestujících a sedm členů posádky. V době tvrdého přistání navíc nebyl funkční ani jeden motor. Jelikož je vážné podezření z porušení pravidel v letecké dopravě, případ převzal Vyšetřovací výbor Ruské federace (Sledkom). 

Domů
Sdílet
Diskuse