Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2019 14:15
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Na rapovém koncertě zahynulo 5 mladých lidí, desítky utrpěly zranění. Navzdory panice pokračovalo vystoupení dále

HUDBA
Uložit Uložené

Hudební událost v Alžírsku měla tragický konec, když organizátoři nezvládli paniku, během níž zahynulo 5 lidí a mnoho dalších utrpělo zranění.

Na rapovém vystoupení v Alžírsku včera zahynulo 5 mladých lidí a desítky dalších se zranily, informuje BBC. Jeden z reportérů přítomných přímo na místě konstatoval, že už od začátku to vypadalo tak, že se něco stane. Organizátoři pravděpodobně neodhadli kapacitu prostoru, kvůli čemuž návštěvníci neměli dostatek prostoru.

Panika vypukla během show rapera Soolkinga a lidé měli možnost celý průběh sledovat i díky živému přenosu lokální televize. Příčiny zatím nejsou známy, chaos a snahu lidí dostat se do bezpečí nepřežilo 5 fanoušků – tři muži a dvě ženy. Dalších 21 se zranilo a museli být hospitalizováni v nejbližší nemocnici. 

Organizátoři ani interpret se k události zatím nevyjádřili, jde však o důležité ponaučení pro všechny účastníky hudebních akcí. I bezpečné chování pod pódiem je neodmyslitelnou součástí a z pohledu organizátorů je nezbytné nastavit maximální kapacitu tak, aby byla adekvátní k velikosti prostor.

Domů
Sdílet
Diskuse