Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. září 2019 17:02
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

O chlapce s leukémií se stará jeho 5letá sestra. Fotografie zobrazující jejich pouto jsou dojemné i smutné

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Malého bojovníka čekají ještě 2 roky chemoterapie.

Ne nadarmo se říká, že zdraví není všechno, ale bez zdraví je všechno ničím. V létě minulého roku tehdy 2letému Beckettu Burgetovi diagnostikovali akutní lymfoblastickou leukémii, která patří mezi nejčastější nádorová onemocnění mezi dětmi. Jak píše FoxNews, od daného období strávil chlapec množství času v nemocnici, kde nadále podstupuje chemoterapii.

Taková diagnóza je pro rodinu pacienta velmi zdrcující, ale je důležité, aby mu všichni blízcí dokázali podat pomocnou ruku. V případě Becketta je jeho velkou podporovatelkou o rok starší sestra Aubrey. Podle jejich matky Kaitlin se mezi nimi vytvořilo velmi silné pouto, čehož důkazem je i níže přiložená fotografie signalizující kontrast mezi sourozeneckou láskou a vážnými zdravotními potížemi.

„Když onemocněl, strávila s ním v koupelně velké množství času. Zůstávala u něj. Bez ohledu na jeho stav ho podporovala a starala se o něj. Do dnešního dna jsou si čím dál bližší,“ popsala vztah svých dětí ustaraná matka.

Malá Aubrey neměla zpočátku samozřejmě pojetí, čím vším si prochází její bratr, ale věděla, že když jí bylo špatně, rodiče stáli vždy za ní, a tak tyto zkušenosti přenesla na situaci týkající se jejího bratra Becketta.

Když měl žaludeční problémy, držela ho za záda, pomohla mu umýt obličej, ruce a odvedla ho na gauč. Následně se navíc své mámy zeptala, zda jí může pomoci uklidit nepořádek v koupelně. Dnes má Beckett 4 roky a podle doktorů ho čekají ještě další 2 roky chemoterapie, při kterých mu bude nadále pomáhat jeho 5letá sestra Aubrey.

Doporučeno
Pacienti na psychiatrii: Lidé, kteří nás označují za blázny, by měli začít nejdříve sami u sebe Pacienti na psychiatrii: Lidé, kteří nás označují za blázny, by měli začít nejdříve sami u sebe 27. června 2019 18:23
Domů
Sdílet
Diskuse