Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2019 18:01
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

O kolik si za poslední rok přilepšili Kanye West či Jay-Z? Žebříček odhaluje nejlépe vydělávající rapery

HUDBA FORBES
Uložit Uložené

Během posledních dvanácti měsíců se nejvíce dařilo Kanyemu.

Asi nikdo nemůže pochybovat, že rapový žánr je v dnešní době jedním z nejpopulárnějších na světě. To nedokazují jen vyprodané koncerty a velká čísla na hudebních streamovacích platformách, ale v konečném důsledku i samotné výdělky hip-hopových umělců.

Magazín Forbes pravidelně sestavuje žebříčky nejlépe placených lidí v různých oblastech a také tentokrát přináší nový seznam raperů, kteří si za posledních 12 měsíců dokázali na účet připsat nejvíce peněz.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kim Kardashian West (@kimkardashian),

V nejnovějším žebříčku se první místo podařilo vůbec poprvé v historii obsadit Kanyemu Westovi, který se od minulého roku posunul až o 9 příček nahoru. Za posledních 12 měsíců se mu totiž podařilo přilepšit si až o 150 milionů dolarů.

Pravděpodobně za to může jeho značka Yeezy ve spolupráci s adidas. Ta by totiž podle odhadů měla do konce roku dosáhnout obratu 1,5 miliardy amerických dolarů. Tato cifra by se mohla v následujících letech snadno zdvojnásobit.

Doporučeno
Vondroušová, Calin i Formanová. Forbes představil výběr 30 pod 30, podívej se na celý seznam Vondroušová, Calin i Formanová. Forbes představil výběr 30 pod 30, podívej se na celý seznam 31. ledna 2024 11:00

Na druhé příčce se umístil Jay-Z s výdělky v hodnotě 81 milionů dolarů. Přestože jde o větší částku než v minulém roce, prvenství se mu tentokrát nepodařilo udržet. V těsném závěsu se na třetím místě nachází Drake a za ním Diddy. V žebříčku se umístili i představitelé nové školy jako Travis Scott či Migos.

Zajímavé je, že ani tento rok se do první desítky nedostala žádná ženská raperka. Nicki Minaj skončila na 12. místě se slušnými 29 miliony dolarů a těsně za ní se umístila i její rivalka Cardi B, která zaostává jen o jeden milion.

Nejlépe vydělávající hip-hopoví umělci 2019 podle magazínu Forbes:

1. Kanye West – 150 milionů dolarů
2. Jay-Z – 81 milionů dolarů
3. Drake – 75 milionů dolarů
4. Diddy – 70 milionů dolarů
5. Travis Scott – 58 milionů dolarů
6. Eminem – 50 milionů dolarů
6. DJ Khaled – 40 milionů dolarů
8. Kendrick Lamar – 38,5 milionů dolarů
9. Migos – 36 milionů dolarů
10. Childish Gambino – 35 milionů dolarů
Domů
Sdílet
Diskuse