Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2019 20:41
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Muže olízl pes, museli mu amputovat všechny končetiny a nos. Svého domácího mazlíčka má stále rád

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Další případ, při kterém se majiteli psa dostala do krve nebezpečná bakterie.

Nedávno jsme informovali o případu ze státu Ohio, který se týkal ženy s nešťastným osudem. Maria byla hospitalizována se zvýšenou teplotou, později lékaři v její krvi objevili bakterii capnocytophaga a museli jí amputovat části končetin. Bakterie se nachází výhradně ve slinách koček a psů, a tak konstatovali, že infekci způsobili právě psi majitelky.

Známý je i případ z minulého roku, kdy po oblízání psem musely být muži amputovány nohy i ruce a také mu odumřela část obličeje v oblasti nosu.

Malíř Manteufel si není jistý, zda infekci krve způsobil jeho vlastní pes, protože před osudnou návštěvou nemocnice ho oblízalo více různých psů, má však jasno v tom, že by se fenky Ellie nevzdal ani kdyby se zjistilo, že za jeho neštěstí může ona. Testovat ji však nedal. Muž pro Time řekl: „Nezbavili bychom se jí ani v případě, že to byla ona. K smrti ji milujeme.“

Doporučeno
Ženě museli amputovat nohy i ruce, protože ji olízl vlastní pes Ženě museli amputovat nohy i ruce, protože ji olízl vlastní pes 2. srpna 2019 7:03

Manteufel se aktuálně učí běžným činnostem a čeká na plastickou operaci nosu, pro média už však prozradil, že se na Ellie velmi těší: „Nemůžu se dočkat, až ji konečně uvidím. Nechci, aby se lidé báli svých psů proto, že se toto stalo mně. Celý život se nacházím v přítomnosti psů a nechávám si olizovat obličej i ruce,“ dodává.

Lékaři zatím intenzivně pracují na tom, aby přišli na to, jak zajistit prevenci před infekcí do budoucnosti. Stále platí, že pravděpodobnost nakažení se dá přirovnat k výhře v loterii 5krát za den.

 

Domů
Sdílet
Diskuse