Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2019 16:03
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Češka napsala na Facebook rasistický a vulgární status o slovenské prezidentce. Nyní čelí trestnímu stíhání

ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR
Uložit Uložené

Šedesátiletá žena je stíhána za podněcování k trestnému činu.

Minulý týden bylo zahájeno trestní stíhání proti šedesátileté ženě, která na Facebooku vyzývala k vraždě slovenské prezidentky Zuzany Čaputové. Na sociální síť přidala příspěvek ve znění: „židovská ku*** čaputová plánuje rozbít V4 a dotáhnou na Slovensko migranty ! zabte tu pí** kým je čas !!“ (vulgarismy v původním znění nebyly cenzurovány, pozn. redakce).

V případě odsouzení jí hrozí až dva roky za mřížemi. O případu informovala Policie Čr.

Doporučeno
Neonacista, který posílal teplické prvňáčky do plynu, se dočká rozsudku. Hrozí mu až tři roky natvrdo Neonacista, který posílal teplické prvňáčky do plynu, se dočká rozsudku. Hrozí mu až tři roky natvrdo 26. dubna 2019 14:26

Kriminalisté z protiextremistického oddělení pražské policie si dotyčnou předvolali k výslechu. Na stanici se přiznala k sepsání a uveřejnění komentáře vyzývajícího k vraždě slovenské prezidentky. V současnosti je stíhána za podněcování k trestnému činu

Velmi podobným případem se kriminalisté zabývají také v souvislosti s vyhrožováním prezidentu Miloši Zemanovi. Jemu a skupině poslanců vraždou vyhrožoval muž, který je v současnosti taktéž stíhán pro podněcování k trestnému činu.

Domů
Sdílet
Diskuse