Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
30. října 2019 7:10
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg odmítla cenu za aktivity v boji proti klimatickým změnám

NEWS
Uložit Uložené

Mladá aktivistka má jasno v tom, jaké jsou její priority.

Greta Thunberg dostala od Severské environmentální rady cenu za svou práci v uplynulých měsících, protože aktivně bojuje proti klimatickým změnám na několika frontách. Na svůj instagramový účet však 16letá Švédka napsala, že toto ocenění odmítla a rozhodla se kritizovat severské země i přesto, že mají ve světě velmi dobrou pověst.

Doporučeno
Oběšená figurína Grety Thunberg na mostě v Římě vyvolala obrovské znepokojení. Policie už zahájila vyšetřování Oběšená figurína Grety Thunberg na mostě v Římě vyvolala obrovské znepokojení. Policie už zahájila vyšetřování 8. října 2019 17:12

Myslí si, že když přijde řeč na uhlíkovou stopu a produkování emisi, celá pozitivní reputace severských zemí je pryč. Navrhuje proto, aby se již více nepředávaly žádné ceny a raději se přešlo ke skutkům, které mohou reálně planetě pomoci.

Švédsko kritizuje za to, že v něm lidé k prostředí přistupují jako kdyby měli 4 planety a odvolává se i na průzkumy. Dodává, že v Norsku na základě nových povolení mohou těžit ještě více ropy a i tyto dvě země tak výrazně přispívají k globálnímu oteplování. I z těchto důvodů tedy odmítá jak cenu, tak i finanční odměnu ve výši přes milion korun.

Doporučeno
Lhářka, agentka a malá provokatérka. Někdo pomaloval obraz Grety Thunberg nadávkami Lhářka, agentka a malá provokatérka. Někdo pomaloval obraz Grety Thunberg nadávkami 24. října 2019 10:14
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

Domů
Sdílet
Diskuse