Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2019 14:29
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Bývalý pražský imám čelí obvinění z podpory terorismu

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Na imáma Samera Shehadeha, který dřív sloužil jako muslimský duchovní v Praze, byla podána obžaloba.

Imám Samer Shehadeh, jeho bratr a jeho švagrová byli vrchním státním zastupitelstvím v Praze obžalováni z podpory terorismu. Informaci, se kterou přišla ČT24, potvrdila tisková mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci, kam byl případ poslán k projednání.

Doporučeno
Islámský stát ležící, spící: Hrozba, kterou nelze zažehnat Islámský stát ležící, spící: Hrozba, kterou nelze zažehnat 3. listopadu 2019 14:15

Trojice byla obviněna z účasti v teroristické skupině, z podpory a propagace terorismu a z financování terorismu. Za tyto skutky hrozí každému jednotlivě až patnáctileté odnětí svobody. „Obžaloba na mého klienta již byla podána. Podle mých informací je obžalován ze stejných skutků, které byly již v obvinění “ sdělil České televizi advokát imámova bratra Omara Adam Kopecký.

Shehadeh se nyní nachází ve vazbě, kam byl převezen nejspíš z Jordánska, kde byl minulý listopad údajně dopaden. Zbývající obvinění jsou stíháni na svobodě jako uprchlí.

Domů
Sdílet
Diskuse