Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. listopadu 2019 11:50
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Papež požehnal českému miminku. Nechal si ho nečekaně přinést až k papamobilu

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Papež František dal požehnání české dvouměsíční dívence.

Nezapomenutelný zážitek se stal rodičům dvouměsíčního dítěte. Při návštěvě místa na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu se totiž potkali s 82letým papežem Františkem. Ten projížděl náměstím okolo lidí ve svém papamobilu, z něhož mával davu. 

Pak ovšem udělal nečekanou věc – nechal si přinést malého novorozence a tomu požehnal. Zvoleným dítětem byla Edita Anežka Bábíková pocházející z Bánova na Uherskobrodsku. Svatý otec kvůli ní zastavil svůj papamobil, políbil ji a požehnal. 

Doporučeno
Češky se na videu omlouvají mužům. Jde o jeden z nejzvrácenějších dopadů patriarchátu na jeho oběti, říká pedagožka Češky se na videu omlouvají mužům. Jde o jeden z nejzvrácenějších dopadů patriarchátu na jeho oběti, říká pedagožka 14. listopadu 2019 6:30

Virální video na svůj twitterový účet nahrál redaktor ČT Josef Kvasnička. „Mimořádný prožitek,“ okomentoval krátké záběry. „Video zveřejňujeme s laskavým svolením maminky Ludmily Bábíkové,“ dodal. Na jeho profilu získalo přes 1 200 lajků.

Papeže Františka zvolilo konkláve 13. března 2013. Jde o prvního papeže z amerického kontinentu a prvního mimoevropského papeže od 8. století. 

Domů
Sdílet
Diskuse