Vláčný banánový chléb je velká pochoutka, ale s krémovou cheesecake vrstvou je přímo neodolatelný.
V dnešním receptu si připravíme parádní chlebík, který padne vhod například k snídani či na svačinu. Vláčné banánové těsto s vůní skořice a krémová vrstva tvarohu uprostřed. Recept si můžete poupravit podle chuti, čím více banánů přidáte, tím bude chlebík šťavnatější a sladší. Můžete přihodit i vaše oblíbené oříšky. Nejlépe chutná ještě teplý, s čerstvým ovocem a arašídovým máslem.
INGREDIENCE
chlebík
2-3 přezrálé banány (250 g)
40 g arašídového másla (tekuté)
75 g jemných ovesných vloček
75 g celozrnné špaldové mouky
2 vajíčka
1 lžičku skořice
1/2 lžičky kypřícího prášku
sladidlo podle chuti (stévie)
cheesecake vrstva
200 g jemného tvarohu
1 vajíčko
1/2 ČL vanilkového extraktu
sladidlo podle chuti (stévie)
POSTUP
Banány rozmačkáme vidličkou a rozmícháme je s vajíčky. Dále vmícháme všechny ostatní suroviny. Pokud se nám zdá těsto příliš husté, můžeme přilít trošku vody na zředění. Na cheesecake vrstvu si natřeme tvaroh se zbývajícími surovinami dohladka. Do formy na chlebík vlijeme 1/2 banánového těsta, cheesecake vrstvu a zbylou polovinu banánového těsta. Pečeme 45-50 minut na 180 °C. Chlebíček můžeme podávat samotný nebo s ovocem a politý arašídovým máslem.
NUTRIČNÍ HODNOTY
(na 100 g)
Kalorie: 166
Bílkoviny: 9 g
Sacharidy: 22 g (z toho vláknina 5 g)
Tuky: 5 g