Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2019 17:45
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Vlastní matka ji bila, kopala a nutila jíst výkaly, nakonec ji zavraždila: Kdyby úřady zasáhly včas, Elisa mohla žít

Vlastní matka ji bila, kopala a nutila jíst výkaly, nakonec ji zavraždila: Kdyby úřady zasáhly včas, Elisa mohla žít
Zdroj: findagrave.com
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

22. listopad je černým dnem v historii New Yorku.

Elisa Izquierdo byla inteligentní a radostná holčička, kterou otec i její vyučující milovali. Milovala tanec a otec ji nazýval svou princeznou, píše TIME. Naneštěstí, Elisa nežila v dokonalé pohádce, ale v kruté realitě Brooklynu. Měla jen šest let, když ji našli mrtvou.

V bytě byla kromě šesti dětí pouze její matka Awilda Lopez, kterou odsoudili za brutální vraždu své dcery. Awilda se stala nejnenáviděnějším ženou v New Yorku, srdceryvný příběh o týrání a zabití malého děvčátka obletěl celý svět.

Matka byla závislá na kokainu, ale její otec se o ni staral jako o princeznu

Awilda Lopez měla dvě děti v době, kdy se seznámila s Gustavem Izquierdem, kubánským imigrantem, který chtěl v Americe prorazit jako tanečník. Pracoval na poloviční úvazek v útulku, kde Awilda přechodně pobývala. Z bytu, kde předtím bydlela, musela odejít, protože s předešlým partnerem nemohli platit za nájem. V tom roce přišla i o péči o své dvě děti, do péče je dostala rodina.

Awilda a Gustavo spolu začali chodit, ale vztah údajně ukončil Gustavo, když se dozvěděl o její závislosti na kokainu. Awilda však otěhotněla a za několik měsíců se narodila jejich společná dcera.

Elisa se narodila závislá na kokainu, takže svůj první kontakt se sociálními pracovníky zažila ještě jako novorozeně. Kvůli své závislosti Awilda přišla i o třetí dítě, Elisa skončila v péči svého otce. Ten ji rozmazloval a choval se k ní jako k princezně. Nadevše ji miloval a velmi usiloval, aby jí zajistil dobrou budoucnost.

Elisa (cca 4 roky) se svým otcem Gustavem

Vlastná matka ju bila, kopala a nútila jesť svoje výkaly, napokon ju zavraždila: Keby úrady zasiahli včas, malá Elisa mohla žiť
Vlastná matka ju bila, kopala a nútila jesť svoje výkaly, napokon ju zavraždila: Keby úrady zasiahli včas, malá Elisa mohla žiť Zdroj: findagrave.com

Zapsal ji do soukromé školky, časem se mu však zhoršilo zdraví a už si soukromé vzdělávání nemohl dovolit. Jelikož Elisa byla opravdu šikovná, vedení školky ji seznámilo s jedním z mecenášů, řeckým a dánským princem Michalem, který jí po jejich prvním setkání slíbil, že bude za její vzdělávání platit.

Kvůli setkáním s matkou měla noční můry

Awilda začala svůj život dávat opět dohromady v roce, kdy malá Elisa nastoupila do školky. Zbavila se závislosti, našla si bydlení a dokonce si vzala dělníka jménem Carlos Lopez, se kterým měla další dítě. Získala zpět do péče své dvě starší děti a v roce 1991 dostala i možnost setkávat se s malou dcerkou. Scházeli se každý druhý víkend, ale chvíle s matkou byly pro Elisu spíše pohromou než radostí.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 77583 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse