Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2024 14:00
Čas čtení 1:00
Veronika Ábelová

Legendární Nokia se vrací! Nový model nabízí i vytuněnou verzi hry Had

Legendární Nokia se vrací! Nový model nabízí i vytuněnou verzi hry Had
Zdroj: HMD/ propagační materiál/ volně k užití
TECH MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Ikonické vyzvánění nebo legendární hra Had, to byla Nokia v 90. letech. Na trh nyní finská společnost HMD (Human Mobile Devices) uvedla nový model Nokia 3210, který nabízí i několik novinek.

V roce 1999 byla uvedena na trh Nokia 3310 jako první mobilní telefon bez viditelné anténky a letos slaví 25 let od uvedení na trh. Dodnes se řadí mezi deset nejprodávanějších telefonů všech dob. Není se čemu divit, prodalo se celkem 161 milionů kusů tohoto modelu. Nyní finský výrobce HMD přišel s novým modelem Nokia 3210 (2024).

Nokia 3310
Zdroj: Flickr/smartphone Italia/na voľné použitie

Nový model si zachoval siluetu s rozšířenou vrchní částí, která připomíná hlavu hada. Nesmí chybět ani hra Had, která je tentokrát více animovaná a barevná. Co se od originálu liší, jsou tlačítka na klávesnici a také to, že telefon obsahuje více plastů.

Doporučeno
V těchto evropských zemích je nejvíc kapesních krádeží. Tipneš si, která „vyhrála“? V těchto evropských zemích je nejvíc kapesních krádeží. Tipneš si, která „vyhrála“? 10. května 2024 12:17

Telefon také podporuje 4G síť nejen pro internetové připojení, ale i pro lepší kvalitu hovorů v sítích 4G pomocí VoLTE. Nová Nokia má nedotykový displej a také fotoaparát, svítilnu, funkci Dual SIM a baterii s kapacitou 1450 mAh, která vydrží bez nabíjení klidně dva týdny. Mimo jiné přes telefon můžeš poslouchat rádio i bezdrátově. Nechybí ani 3,5mm jack a USB-C konektor.

Poptávka po tlačítkových telefonech roste jak u starších generací, tak i u těch mladších, které mohou být frustrované z neustálého připojení k internetu a toužit po digitálním detoxu. To zaznamenal i výrobce HMD a očekává, že prodej tlačítkových telefonů dále poroste.

Doporučeno
Pán prstenů je zpět! Známe detaily k novým filmům, dočkáme se už za dva roky Pán prstenů je zpět! Známe detaily k novým filmům, dočkáme se už za dva roky 9. května 2024 16:42

Co se rozhodně liší od originálu, je jeho cena. V roce 1999 stál model skoro 12 tisíc korun, zato dnes si ho můžeš pořídit za dva tisíce korun. Výrobce uvedl na trh tlačítkový telefon ve žlutém, tyrkysovém a černém provedením. Na výběr budeš mít v Česku pouze ze žluté a černé barvy.

Domů
Sdílet
Diskuse